Szórakozás

Mentőautó karambolozott Dunaújvárosban (Frissítve)

Egy mentőautó és egy Wartburg ütközött össze.

Súlyos baleset történt ma reggel kilenc óra előtt néhány perccel Dunaújváros belvárosában.A balesettel kapcsolatos bejelentés a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Ügyeletére ma reggel kilenc óra előtt néhány perccel érkezett. Az elsődleges adatok alapján egy megkülönböztető jelzést használó mentőautó és egy Wartburg személygépkocsi ütközött össze Dunaújváros, Petőfi utcábam. szám előtt eddig tisztázatlan körülmények között mondta el a Fehérvár24-nek Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő.

A rendőrség később kiadott közleménye szerint a baleset a Petőfi utca 100-as számú háza előtt történt. Az eddigi adatok szerint egy megkülönböztető jelzést használó mentőautó közlekedett a Petőfi utcában a belváros felől a 6-os főút irányába egy perkátai küldésre. Vele szemben haladt egy Wartburg gépkocsi, aminek sofőrje a 100. számú házhoz kívánt bekanyarodni. Ennek során nem adott elsőbbséget a mentőgépkocsinak, így a két jármű összeütközött, aminek következtében mindkét autó a menetiránya szerinti jobb oldali árokba csapódott. A Wartburg a kerekein maradt, míg a mentőautó bal oldalára borult.

A személygépkocsi sofőrje és jobb első utasa kirepült az autóból. A 74 éves férfi gépkocsivezető súlyosan, míg a mellette ülő férfi életveszélyesen megsérült. A sofőr felesége – aki a hátsó ülésen utazott – könnyen sérült, ugyanúgy, mint a mentőgépkocsi vezetője, illetve a mentőautóban utazó szakápoló is. Őt a dunaújvárosi tűzoltók szabadították ki miután kitörték a szélvédőt mondta a Fehérvár24-nek Szabó- Bisztricz Anett a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A helyszínre két mentőhelikopter és két mentőgépkocsi érkezett. Az életveszélyes sérültet az egyik helikopter Székesfehérvárra, a Fejér Megyei Szent György Kórházba szállította, míg a többi sérültet a mentők a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba vitték

A baleset körülményeit a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértők bevonásával vizsgálja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik