Szórakozás

Gárdonyi graffitist fogtak a endőrök

tizenegy palackkal dolgozott

Egy héttel azt követően, hogy graffitiző fiatalokat fogtak el Székesfehérvár területén, újabb falfirkálók ellen indítottak eljárást ezúttal a gárdonyi nyomozók. A kedd éjjel elfogott két fiatal ténykedésére állampolgári jelzés hívta fel a rendőrök figyelmét mondta el a Fehérvár24-nek R. Szabó Ágnes a megyei rendőrség szóvivője.

Kedd éjjel egy bejelentő hívta fel a Gárdonyi Rendőrkapitányság járőreinek figyelmét arra, hogy egy fiatalember festékszóró palackból firkálja egy épület falát a Chernel István utca és a Tópart utca kereszteződésében.

A használaton kívüli sörözőhöz a járőrök a vasútállomáshoz tartozó gyalogos aluljárón keresztül érkeztek, aminek eredményeként „munka” közben lepték meg a bejelentésben szereplő 16 éves budapesti és a társaságában lévő 17 éves agárdi fiút.

A földön tizenegy festékszóró palack hevert, a falon több falfirka volt látható 1,5 – 2 négyzetméternyi területen. A fiatalabb fiú kezén festéknyomokat találtak, nem is tagadta, hogy egy már korábban a falra firkált feliratot talált sérelmesnek, azt akarta áthúzással ilyen módon eltüntetni. Gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalembert a nyomozók előállítását követően, míg idősebb társa, akiről kiderült, hogy csak ott volt, de tevékenyen nem vett részt a rongálásban, tanú az ügyben.

Múlt hét kedden éjjel Székesfehérváron ugyancsak egy szemtanú szólt a rendőröknek a Gáz utcából, hogy fiatalok firkálják festékkel a közeli sportcsarnok oldalát. A járőröknek a Lövölde utcában sikerült elfogni a három huszonévest, akik közül kettő ellen rongálás miatt indítottak büntetőeljárást. Ellenük is a tenyerükön látható piros festék volt a legfőbb bizonyíték. Az a piros festék, amivel a különböző feliratokat fújták a sportcsarnok falára és a bejárati ajtó üvegére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik