Szórakozás

Tényleges életfogytiglant kapott a “battonyai rém”

24.hu
24.hu

2012. 06. 12. 12:12

Jogerősen tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden a sajtóban battonyai rémként emlegetett Tóth Istvánt.

A 46 éves vádlott – akit 1996-ban aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt jogerősen 15 év fegyházbüntetésre ítéltek, és büntetéséből feltételesen 2006-ban szabadult – előzetes letartóztatása előtt egy pulykatenyésztéssel foglalkozó battonyai kft.-nél dolgozott, mint állatgondozó.

A vádlott egyik rendszeres partnere anyagi ellenszolgáltatás fejében közösült a férfival. Tóth István 2010 júliusának végén – néhány hónappal az után, hogy korábbi szabadságvesztésének próbaideje lejárt – is házukhoz hívta a 21 éves nőt, 3 ezer forintot ajánlva neki az együttlétért. A vádlott – nemi vágyának fokozása érdekében – a sértett nyakát szorongatta, majd egy erős mozdulattal megfojtotta a nőt. Miután észrevette, hogy a nő meghalt, a holttestet – két zsákba csomagolva – a ház udvarán ásta el. A nyomozók a maradványokat 2011. március 29-én találták meg.

A gyilkosság után néhány hónappal később, augusztus 25-én a pulykatelep bejáratánál álló vádlott észrevette a későbbi sértettet, egy 17 éves lányt. A 183 centi magas és 105 kilós férfi azzal az indokkal állította meg a nála fél fejjel alacsonyabb, 51 kilós lányt, hogy egy pulykát akar küldeni az édesapjának. A sértett megpróbált elmenni, de a férfi megragadta a karját, és “kurva kell nekem!” felkiáltással a telep belső része felé rángatta. A védekezni próbáló sértettet a vádlott megfenyegette, hogy megöli, és az egyik ólba vonszolta, ahol megpróbálta gúzsba kötni.

Tóth István csak akkor hagyta abba a sértett bántalmazását, amikor egy férfi és lánya – akik távolról észrevették a telep bejáratánál történteket, és meghallották a segélykiáltásokat – az ólhoz siettek. Amikor a vádlott meglátta őket, elengedte a sértettet, és utána szólt: “Ne haragudj! Hogy tudom ezt jóvá tenni?“, a szemtanúkat pedig arra kérte, hogy másoknak ne szóljanak a látottakról.

A vádlott a nyomozás során valamennyi bűncselekmény elkövetését beismerte, és az elsőfokú eljárás során bocsánatot is kért a sértettől, de ő ezt nem fogadta el.

A táblabíróság aljas indokból, különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettében, emberölés előkészületében és erőszakos közösülés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek Tóth Istvánt, és ezért jogerősen tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta.

Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.