Szórakozás

Nem akar vizsgálóbizottságot a Hankook

gumiabroncs (gumiabroncs, )
gumiabroncs (gumiabroncs, )

A cég vezetője írásban utasította el a kezdeményezést

Elutasította a Hankook Tire Magyarország Kft. vezetése a vegyipari szakszervezettel (VDSZ) közös balesetvédelmi feltáró bizottság létrehozását, amit egy közelmúltban történt halálos munkahelyi baleset kapcsán kezdeményezett az érdekképviselet.

A VDSZ közleménye szerint a szakszervezet elnöke a baleset kapcsán azonnali intézkedést követelt, és felajánlotta, hogy részt vesznek a munkahelyi kockázatok felmérésében és a hiányosságok pótlásában.

A leírtak szerint Székely Tamás a helyszínen tett javaslatot a cégvezetésnek a közös munkára, ám azt a vállalat ügyvezető igazgatója, Lee Sang Il írásban elutasította azzal, hogy a vállalat “nem tartja időszerűnek egy, a szakszervezettel közös ad hoc munkavédelmi feltáró csoport létrehozását”

A VDSZ közleményében felháborítónak nevezte, hogy “a cég vezetése még egy ilyen tragédia után sem hajlandó a szakszervezettel együttműködni”, annak ellenére, hogy “a bizottságnak nem a konkrét eset kivizsgálása lenne a feladata – hiszen arra ott vannak a hatóságok – hanem a biztonság javítása”.

Az érdekvédők attól tartanak, hogy ez a magatartás rossz példa lehet azoknak a cégeknek, amelyeknél eddig is gyakran figyelmen kívül hagyták a magyar munkavédelmi előírásokat.

A Hankook Tire Magyarország Kft. a sajnálatos munkahelyi balesettel kapcsolatos vizsgálat lezártáig nem kíván nyilatkozni. A cég mindent megtesz a baleset feltárásáért, és annak érdekében teljes mértékben együttműködik a hatóságokkal – közölte a vállalat vezetése az MTI-vel. A Hankook rácalmási gyárában június 4-én egy alapanyagkeverő-gép kürtőjénél szenvedett halálos balesetet az egyik gyártósoron karbantartási munkálatokat végző munkás. A 23 éves mezőfalvi fiatalember létrán állva, a gép belsejében dolgozott, amikor annak ötszáz kilogrammos ajtaja kimozdult, becsapódott. A férfi leesett a létráról, eltörött a nyakcsigolyája, és azonnal meghalt.

A halálos munkahelyi baleset körülményeit a munkavédelmi felügyelőség bevonásával, közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik