birosag(210x140)(4).jpg (bíróság, )
Szórakozás

Felfüggesztett börtönbüntetés a két zsarolónak

Gyorsított eljárás keretében döntött a bíróság

Mint arról  hírt adtunk, a hétvégén Székesfehérváron két fiatalember elvette egy kisfiú biciklijét, illetve mobiltelefonját. Az állampolgári segítséggel elfogott 21 éves sárkeszi, valamint a 18 éves sárszentmihályi férfi ügyében ma délelőtt már ítélet is született mondta el Németh Kész Mónika a megyei rendőrség szóvivője.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság kezdeményezésére a Székesfehérvári Városi Ügyészség ma reggel gyorsított eljárás keretében vádat emelt a két elkövetővel szemben. A felmerült bizonyítékok alapján a bírósági eljárás során a két fiatalember cselekményét enyhébb bűncselekménynek minősítették. Zsarolás bűntett miatt ítélte el őket a Székesfehérvári Városi Bíróság.

A büntetett előéletű 21 éves férfi egy év hat hónap börtönbüntetést kapott négy évre felfüggesztve, míg 18 éves büntetlen társa egy év börtönbüntetést három évre felfüggesztve. Ezen kívül elrendelték mindkettőjük pártfogó felügyeletét. Az ítélet jogerős, tekintve, hogy sem az ügyész, sem a vádlottak nem éltek fellebbezési jogukkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik