Szórakozás

Be volt tépve, mégis vezetett egy csabai férfi

drog (drog, )
drog (drog, )

Közúti ellenőrzés során találtak kábítószergyanús anyagot a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai egy békéscsabai férfinál

A „Körös” Akció Osztály rendőrei a 44-es számú főúton, Békéscsaba külterületén állítottak le egy Szarvas felől Békéscsaba felé tartó fekete BMW-t – mondta a Szeged24-nek Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az autót egy férfi vezette, aki igazoltatása során zavartan viselkedett. Miután kiszállították a kocsiból az ellenőrzését végzőknek feltűnt, hogy a ruhája alatt rejteget valamit. Átvizsgálták a ruházatát és előkerült egy nylon tasak, melyben fehér por van. A 60 gramm anyagról a férfi azt mondta, hogy kokain.

Ezt a kábítószer gyorsteszt eredménye is megerősítette, a vizsgálat ugyanis a megnevezett anyagra pozitív eredményt hozott, továbbá kábítószer fogyasztást is jelzett nála. A rendőrök az autót lefoglalták, a 32 éves békéscsabai fiatalembert pedig előállították a Békéscsabai Rendőrkapitányságra. Visszaélés kábítószerrel bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak ellene és őrizetbe vették. A Békéscsabai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vizsgálja, hogy a férfi hogyan jutott hozzá az anyaghoz és kereskedett-e kábítószerrel.

A tőle lefoglalt 60 gramm kábítószergyanús fehér port, melynek a piaci értéke több százezer forint lehet, szakértővel vizsgáltatják meg. A lefoglalt anyag mennyiségére és a bűncselekmény körülményeire tekintettel a rendőrség kezdeményezi az őrizetben lévő gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik