Szórakozás

Fokossal támadt a lányra

Felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítanak a fehérvári nyomozók egy 43 éves abai férfit.

Házuk előtt egy fokossal a kezében fenyegetett meg egy fiatal lányt, akit később meg is rángatott, mert lányával veszekedett. Tettéért akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – tájékoztatta a Fehérvár24-et Németh – Kész Mónika, a megyei rendőrség szóvivője.

Az eset Abán, a Vörösmarty és a Nefelejcs utca kereszteződésében történt. A sértett az utcán barátnőivel beszélgetett, amikor a dühös férfi egy hegyes kéziszerszámmal a kezében ment felé, miközben szidalmazta. Majd többször felé is csapott a fokossal, illetve két karjánál fogva kézzel meg is rángatta a 24 éves nőt, akinek sérülése a bűncselekmény során nem keletkezett.

A férfi viselkedésének oka az volt, hogy 20 éves lánya illetve a sértett nem sokkal az eset előtt összeveszett egymással, és amikor a lány ezt elmesélte az apjának, – elmondása szerint – az apai ösztöntől vezérelve idegességében így kelt lánya védelmére.

A férfit a rendőrök lakásáról állították elő a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol felfegyverkezve elkövetett garázdaság elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Ennek során elismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, és azzal kapcsolatban részletes, beismerő vallomást tett.

Az elkövetésnél használt fém fejű kézi szerszámot a nyomozók lefoglalták tőle.

A férfi – aki tettéért akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – szabadlábon védekezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik