Szórakozás

Festékes tenyerük buktatta le a falfirkálókat Fehérváron

rendorseg(210x140)(3).jpg (rendőrség)
rendorseg(210x140)(3).jpg (rendőrség)

A Sportcsarnok falát fújták le festékkel a huszonéves fiatalok.

Rongálás miatt indult büntetőeljárás a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon két huszonéves férfivel szemben, akik az éjszaka az egyik fehérvári sportcsarnok falát összefirkálták. “Egy szemtanú bejelentése alapján sikerült őket elfogni” – tájékoztatta a Fehérvár24-et Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség ügyeletére éjszaka fél tizenkettő körül telefonált be a Gáz utcából egy lakó, hogy ablakából látta, amint fiatalok festékszóró sprayvel fújják le a közeli sportcsarnok oldalát, majd elmentek a Lövölde utca felé.

A bejelentést követően az ügyelet egyből a helyszínre irányította a járőröket, akiknek a Lövölde utcában sikerült elfogniuk a három fiatalembert. Közülük kettőnek a tenyerén piros festék volt látható. Miután előállították őket a kapitányságra, kiderült, hármuk közül ők ketten vettek részt a graffitizésben. Egy piros festékszóró sprayvel fújtak különböző feliratokat a sportcsarnok falára, illetve bejárati ajtajának üvegére. Harmadik társuk csak végignézte tettüket.

A 20 és a 22 éves férfiakat a nyomozók rongálás elkövetésével gyanúsították meg. Egyikük beismerte a firkálást, míg a másik tagadta, hogy ő fújt volna a festékszóróval. Mindketten szabadlábon védekeznek – tette hozzá a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik