Szórakozás

Lakók segítségével fogtak tolvajokat a polgárdi rendőrök

rendorseg(210x140)(3).jpg (rendőrség)
rendorseg(210x140)(3).jpg (rendőrség)

Mobiltelefont, kulcsot, vasúti hófogót akartak lopni.

Kőszárhegyen két besurranó tolvajt, Mezőszentgyörgy és Polgárdi-Tekerespuszta közötti vasútszakasz mellett ugyancsak tolvajokat fogtak el. A két ügyben összesen két felnőtt és három fiatalkorú előállítására kellett, hogy intézkedjenek. A két felnőtt korú bűnelkövetőt bűnügyi őrizetbe vették a nyomozók. Tájékoztatta a Fehérvár24-et R. Szabó Ágnes a megyei rendőrség szóvivője.

Kőszárhegy Petőfi utcában a kertjét művelő házaspár vasárnap délután arra figyelt föl, hogy két idegen szalad ki a házukból és az udvaron álló autójukat nyitogatja. A férj rákiáltott az idegenekre mire azok futásnak eredtek. Az ingatlan tulajdonosa sem volt rest, futott a menekülők után. A szomszéd is felfigyelt a szokatlan zűrzavarra és bekapcsolódott az üldözésbe. A két ismeretlen férfi egy közeli ingatlanra szaladt be. Rövid időn belül megérkeztek a Polgárdi Rendőrőrs járőrei, de előtte még a település szolgálaton kívüli körzeti megbízottja is a helyszínre érkezett. Közben kiderült, hogy a házaspártól a tettesek két mobiltelefont, a parkoló Ford Focus indítókulcsát és egy másik kulcscsomót vittek el.

A járőrök az ingatlanról előállították az oda bemenekülő két férfit. A 21 éves felnőtt korút és 16 éves társát egyértelműen felismerték a sértettek. A két férfi elismerte, hogy bent jártak a telken, de már azt tagadták, hogy elvittek volna onnan bármit is. Ennek erősen ellentmondott, hogy a terület átvizsgálása során a két mobil telefont a rendőrök megtalálták a hátsó udvaron egy szalmarakás mögé rejtve. A 21 éves férfi nem ismeretlen a helyi rendőrök előtt. Legutoljára úgy két hete vették őrizetbe, akkor is egy járművet kísérelt meg ellopni, de emellett is további hat büntetőeljárás van folyamatban vele szemben, többségében hasonló vagyon elleni bűncselekmények miatt. Bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezik a nyomozók az ügyészségnél az előzetes letartóztatását. A felnőtt korú férfi fiatalkorú társa szabadlábon védekezik.

Kora este a lepsényi körzeti megbízott kapott egy jelzést, miszerint Mezőszentgyörgy és Polgárdi-Tekerespuszta közötti vasútszakasz melletti földes úton ismeretlenek nagy méretű, fa hófogókat pakolnak egy lovaskocsira. A bejelentés nyomán a helyszínen értek tetten egy 21 éves mezőszentgyörgyi lakost két fiatalkorú társaságában, akik 18 egyenként 4×3 méteres hófogót raktak már fel a kocsira. Előállításukra intézkedtek. Mindhárom személyt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. A tettenéréssel a vasút 102 ezer forintos kára megtérült. A 21 éves gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe vette a rendőrség, a két fiatalkorú a gyanúsítás terhe mellett szabadlábon védekezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik