Szórakozás

Kábítószert találtak egy fagyasztóládában

Több mint egy kilogramm kábítószert találtak a rendőrök egy fagyasztóládában Ózdon, két férfit őrizetbe vettek és kezdeményezik az előzetes letartóztatásukat.

Dobi Tamás a múlt vasárnapi, június 3-ai akcióról elmondta: a kábítószer átadásakor ütöttek rajta a rendőrök a budapesti futáron és az ózdi kábítószer-kereskedőn.

A házkutatás során egy fagyasztóládában egy kilogrammnyi, kábítószernek minősülő fehér port, harminc ecstasy tablettát és más típusú bódító szereket, több mint egymillió forint készpénzt, továbbá a drog terjesztéséhez szükséges kiegészítő eszközöket, köztük egy digitális mérleget foglaltak le. Az akcióban a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai is részt vettek, mert feltételezhető volt, hogy a gyanúsítottaknál fegyver van.

A drog pontos mennyiségét és hatóanyag-tartalmát a rendőrség szakértők bevonásával állapítja meg. A lefoglalt fehér por Borsod-Abaúj-Zemplén megyében rekord mennyiségűnek számít, a piaci értéke elérheti a hárommillió forintot. Az őrizetbe vett 35 éves ózdi díler korábban már hétszer volt büntetve különböző bűncselekmények miatt, míg 24 éves futár társa büntetlen előéletű.

A rendőrség az ügyben kábítószerrel való visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

(fotó: merites.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik