Szórakozás

Cipőt cserélt a betörés helyszínén

Nem először találkoztak az elkövetővel a rendőrök.

Bűnügyi őrizetbe vették a fehérvári nyomozók azt a 45 éves fehérvári férfit, akit egy hétvégén történt irodabetöréssel gyanúsítanak. Az elkövető egy laptopon kívül egy márkás cipőt is elvitt a helyszínről, míg a sajátját hátrahagyta. A Székesfehérvári Rendőrkapitányságon ezen a betörésen kívül további lopások elkövetése miatt is folyik büntetőeljárás, melyeket ezt megelőzően követett el. Tájékoztatta a Fehérvár24-et  Németh -Kész Mónika, a fejér megyei rendőrség szóvivője.

Az egyik fehérvári cég biztonsági őre tett bejelentést szombaton késő este a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére arról, hogy az őrzésük alatt álló telephely egyik irodáját egy férfi feltörte. Mint később kiderült, a tettes az iroda ablakát egy kővel bedobta, majd oda bemászott, és onnan egy 70 000 Ft-os laptopot vitt el, illetve cipőjét kicserélte egy ott
lévő 30 000 Ft-ot érő márkás cipőre, míg a sajátját hátrahagyta. A bűncselekményt a cég biztonsági kamerája rögzítette.

Ez alapján a nyomozóknak sikerült beazonosítaniuk a tettest, tekintve, hogy ismerik, mivel több büntetőeljárás is folyamatban van ellene szintén a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon. Pár nappal ezelőtt éjszaka ugyanis egy fehérvári mobiltelefonos szaküzletbe tört be, ahonnan 1,2 millió forint értékben vitt el telefonokat. Míg áprilisban több üzletből is
ruhákat lopott.

A férfit a hétvégén a rendőrök többször keresték lakcímén, illetve azokon a helyeken, ahol tudomásuk szerint meg szokott fordulni, de nem találták. Végül vasárnap este az egyik nyomozó fogta el a fehérvári József Attila utcában.

Amikor házkutatást tartottak nála a mostani esetet követően, lakásában megtalálták azt a cipőt, amit ellopott, illetve egy olyan névkitűzőt, ami annak a személynek a nevére volt kiállítva, akinek az irodájába betört. Ezeket a rendőrök lefoglalták. A laptopot még keresik.

A férfi gyanúsított kihallgatása során elismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, és ezen kívül beismert egy büfébetörést is. A gyanúsítottat a fehérvári nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik