Szórakozás

Befejező rész – Exkluzív interjú a sorozatsztárral

Befejező epizódjához érkezik ma este az HBO-n a Trónok harca második évadja, melynek egyik legfontosabb új szereplője a Tengerjáró Davost alakító Liam Cunningham. Az ír színésszel Londonban beszélgettünk.

Látta az első évadot?

Hét részt egy huzamban néztem meg, másnap pedig a maradék hármat „végeztem ki”. Olyan ez, mint a Maffiózók, csak éppen középkori díszletben – díszlet nélkül viszont csak egy „egyszerű” családregény.

A könyvet is olvasta?

Csak beleolvastam, hogy utánanézzek néhány szereplőnek. A forgatókönyvre esküszöm, abból úgyis szinte minden kiderül, ez alapján pedig Tengerjáró Davos lojális, erkölcsös figura, aki olyan pozícióba kerül, amire egyáltalán nem vágyik. Jól érzi magát a bőrében, szereti a családját, a gyerekeit, esténként iszik néhány pohárral. Nem túl különleges alak, tele van a világ ilyenekkel, én is efféle vagyok. Nem meglepő, hogy Davos nehezen birkózik meg azzal az óriási felelősséggel, hogy egy király testvérének a közvetlen szolgálatába lép.

Különösen, hogy bűnöző volt.

Tény, de az már a régmúlt. A sorozatban már becsületes ember, akit tizenhét éve lovaggá ütöttek.

Mi van abban az erszényben, amit magánál hord?

Ebédpénz. (felnevet) Igazából fogalmam sincsen, egyszer sem néztem bele. Viszont szép.

Állandóan kesztyűt hord, mert így takarni tudja azt a négy ujját, melyekről az első ujjperceket levágták. Kényelmetlen?

Roppantul, mert ezek nagy kesztyűk. Nem tudtam elképzelni, hogy milyen az, amikor valakinek izzad a tenyere, de ma már tudom. Davos azért takarja a kezét, mert a levágott ujjpercek arra utalnak, hogy egykor bűnöző volt. Így is csalni kellett, merthogy én balkezes vagyok, és a jobb kezemmel ügyetlen vagyok.

Már az első évad szereplőválogatásán is jelen volt…

Igen, de nem lenne etikus megmondani, hogy kinek a szerepére hívtak be, hiszen azt már valaki más játssza, de ha az a casting nincs, talán ebben az évadban sem tűnök fel. Annyi biztos, hogy ennek a szerepnek jobban örülök, mert Davos szimpatikusabb nekem, mint akire eredetileg jelentkeztem.

Van kedvenc szereplője?

Annyira gyorsan változnak a dolgok, hogy nem volt időm kedvencet választani. Pillanatok alatt válhat egy szereplő ellenszenvessé, leszámítva talán Eddard Starkot, de őt ugye az első évad kilencedik részében igazságtalanul lefejezik.

Eddig filmekben játszott. Mennyiben más a sorozat?

Nem éreztem különbséget, olyan érzésem volt, mintha filmforgatáson lennék, talán csak az időbeosztás volt sűrűbb. Ráadásul minden jelenetet Írországban vettünk fel, szóval otthon beültem az autóba, elmentem a forgatásra, a végeztével pedig hazamentem. Könnyedén ment minden, a kesztyűmön kívül semmi nem zavart.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik