Szórakozás

Aknafedelet és kaput lopott egy pusztaszabolcsi férfi

Koppán Viktor

2012. 05. 31. 09:08

A szomszédoktól lopott a 33 éves férfi.

Pusztaszabolcs Rákóczi utcában egyik éjjel utcafrontról szobába szűrődő zajokra lett figyelmes egy férfi. Kinézett az ablakon, akkor látta, hogy egy néhány házzal arrébb lakó szomszédja „egyezkedik” a kutyájával. Mire a férfi felöltözött és kisietett, már csak azt látta, hogy az éjszakai hívatlan látogató a hóna alatt egy aknafedéllel a kerítésen átugorva menekül. “Reggel derült ki, hogy az utcában az egyik szomszédos ház kapuja és kerítéseleme is eltűnt” – mondta el a Fehérvár24-nek R.Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóviője.

A férfi két lakót is meglopott. Elsőként egy hölgy tett bejelentést reggel, amikor is elmondta, hogy családi házához tartozó kerítését megbontották, egy darabon el is vitték azt a kapuval együtt. A hölgy elmondta: időközben kiderült, hogy ki volt a tolvaj, mert egy szomszédját szintén meglopták, ő azonban látta a menekülő tettest és fel is ismerte. Így a helyszínre érkező rendőröket már azzal fogadták, hogy a tettes szintén az utcában lakik és háza udvarán fellelhetők a lopott tárgyak is.

Miközben a rendőr zászlós a helyszínt biztosította, arra lett figyelmes, hogy a helyszíntől mintegy hatszáz méterre, a kerítés vonalában a fák alól szemmel tartja valaki. A zászlós a távcsövön keresztül felismerte a férfit. A tolvajnak  azonban ekkor még sikerült elmenekülnie a közeledő rendőrautó láttán, nem sokkal később azonban már a dunaújvárosi rendőrök vendégszeretetét volt kénytelen élvezni.

Kihallgatása során az együttműködés legcsekélyebb jelét sem volt hajlandó mutatni. A gyanúsítás ellen panasszal élt. Úgy nyilatkozott, hogy nyugtatót szedett be, semmire sem emlékszik. A 33 éves férfivel szemben jelenleg is folyik eljárás. Betöréses lopás, valamint zsarolás miatt május 25-én vették bűnügyi őrizetbe a dunaújvárosi nyomozók. Az őrizetből 27-én szabadult.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

This general view taken on August 15, 2018, shows abandoned vehicles on the Morandi motorway bridge after a section collapsed in the north-western Italian city of Genoa. 
At least 30 people were killed on August 14, when the giant motorway bridge collapsed in Genoa in northwestern Italy. The collapse, which saw a vast stretch of the A10 freeway tumble on to railway lines in the northern port city, was the deadliest bridge failure in Italy for years, and the country's deputy transport minister warned the death toll could climb further. / AFP PHOTO / Piero CRUCIATTI / AFP / Piero CRUCIATTI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.