Szórakozás

Aknafedelet és kaput lopott egy pusztaszabolcsi férfi

Koppán Viktor
Koppán Viktor

2012. 05. 31. 09:08

A szomszédoktól lopott a 33 éves férfi.

Pusztaszabolcs Rákóczi utcában egyik éjjel utcafrontról szobába szűrődő zajokra lett figyelmes egy férfi. Kinézett az ablakon, akkor látta, hogy egy néhány házzal arrébb lakó szomszédja „egyezkedik” a kutyájával. Mire a férfi felöltözött és kisietett, már csak azt látta, hogy az éjszakai hívatlan látogató a hóna alatt egy aknafedéllel a kerítésen átugorva menekül. “Reggel derült ki, hogy az utcában az egyik szomszédos ház kapuja és kerítéseleme is eltűnt” – mondta el a Fehérvár24-nek R.Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóviője.

A férfi két lakót is meglopott. Elsőként egy hölgy tett bejelentést reggel, amikor is elmondta, hogy családi házához tartozó kerítését megbontották, egy darabon el is vitték azt a kapuval együtt. A hölgy elmondta: időközben kiderült, hogy ki volt a tolvaj, mert egy szomszédját szintén meglopták, ő azonban látta a menekülő tettest és fel is ismerte. Így a helyszínre érkező rendőröket már azzal fogadták, hogy a tettes szintén az utcában lakik és háza udvarán fellelhetők a lopott tárgyak is.

Miközben a rendőr zászlós a helyszínt biztosította, arra lett figyelmes, hogy a helyszíntől mintegy hatszáz méterre, a kerítés vonalában a fák alól szemmel tartja valaki. A zászlós a távcsövön keresztül felismerte a férfit. A tolvajnak  azonban ekkor még sikerült elmenekülnie a közeledő rendőrautó láttán, nem sokkal később azonban már a dunaújvárosi rendőrök vendégszeretetét volt kénytelen élvezni.

Kihallgatása során az együttműködés legcsekélyebb jelét sem volt hajlandó mutatni. A gyanúsítás ellen panasszal élt. Úgy nyilatkozott, hogy nyugtatót szedett be, semmire sem emlékszik. A 33 éves férfivel szemben jelenleg is folyik eljárás. Betöréses lopás, valamint zsarolás miatt május 25-én vették bűnügyi őrizetbe a dunaújvárosi nyomozók. Az őrizetből 27-én szabadult.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A video grab from footage broadcast by the UK Parliament's Parliamentary Recording Unit (PRU) shows Britain's Prime Minister Theresa May as she speaks in the House of Commons in London on January 15, 2019, before MPs vote on the government's Brexit deal. - Parliament is to finally vote today on whether to support or vote against the agreement struck between Prime Minister Theresa May's government and the European Union. (Photo by HO / PRU / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / PRU " - NO USE FOR ENTERTAINMENT, SATIRICAL, MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.