Szórakozás

Két bicska buktatta le a rablókat

autófeltörés (autófeltörés, )
autófeltörés (autófeltörés, )

A bűnözőket csak testi kényszer alkalmazásával tudták megbilincselni a rendőrök.

Két érdi és egy mezőszentgyörgyi férfit vettek bűnügyi őrizetbe hétfőn délután a fehérvári nyomozók, miután egy gépkocsifeltörést követően elfogták őket a járőrök. “Az általuk használt autóban megtalálták azokat a bicskákat, amiket a feltört autóból loptak ki” – tájékoztatta a Fehérvár24-et Németh-Kész Mónika, a megyei rendőrség szóvivője.

A gépkocsifeltörésről még hétfőn 13.00 órakor érkezett jelzés a rendőrségre. Mint a bejelentő elmondta, a Székesfehérvárt elkerülő út mellett Szabadbattyán–Emmaróza határában parkolt VW Caddy típusú autójával, aminek jobb első ablakát betörték, majd az anyósülésről ellopták fekete kézitáskáját, benne személyes irataival, svájci bicskájával, illetve egy fanyelű bicskával és egy metszőollóval együtt, amivel összesen 21 000 Ft-os lopási, illetve 30 000 Ft rongálási kárt okoztak.

Több bejelentés is érkezett arról, hogy az elkövetés helyszínének közelében egy Opel Astra gépkocsit láttak szemtanúk, amiben hárman ültek. Volt olyan bejelentő, aki az autó rendszámát is meg tudta mondani a rendőrség ügyeletesének.

A rendőrök Sárpentelén, a Széchenyi út – Vasút utca kereszteződésében csípték el a rablókat. Az autót egy 22 éves érdi férfi vezette, míg rajta kívül ketten ültek az autóban. Egy 29 éves szintén érdi, valamint egy 21 éves mezőszentgyörgyi férfi.

A gépkocsi átvizsgálása során előkerült két nyitható kés, amiről később kiderült, hogy a feltört autóból származik.

Miután a rendőrök közölték a három férfivel, hogy előállítják őket bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, azok felháborodásuknak adtak hangot emiatt, és nem akarták magukat alávetni az intézkedésnek. Így a járőrök testi kényszer alkalmazását követően tudták csak őket megbilincselni, majd előállítani.

A kapitányságon mindhármukat gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. Ennek során egyikük beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A nyomozás során felmerült, hogy a trió ezen a gépkocsifeltörésen túl további autókkal is összefüggésbe hozható. Az ügy így szélesedni látszik, és további gyanúsítások várhatóak.

A három férfit – akik közül a legidősebb és a legfiatalabb korábban már többször volt büntetve – bűnügyi őrizetbe vették a nyomozók, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik