Szórakozás

Fára mászott a betörő a rendőrök elől

Egy fára kapaszkodva próbált meg elrejtőzni a rendőrök elől egy betörő Zákányszéken pénteken este.

A helyi vadőr jelezte a zákányszéki körzeti megbízottnak, hogy több személyt látott bemenni egy használaton kívüli tápdaráló telephelyre – mondta el a Szeged24-nek Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A helyszínre érkező körzeti megbízott azt tapasztalta, hogy a lakatot lefeszítették és már többen bent vannak az épületben.

Amikor a betörők meglátták a rendőröket közeledni, kiszaladtak a telephely melletti erdős részre, ahol megpróbáltak elbújni. A vadőr mellett időközben további rendőrök és polgárőrök is érkeztek, akik közösen lezárták a területet, majd egy nyomkövető kutya és kézi hőkamera segítségével megkezdték az erdő átvizsgálását.

Először egy férfira lettek figyelmesek, aki egy fára függeszkedve próbált meg elrejtőzni az őt keresők elől. A 22 éves kevernesi férfi végül jobbnak látta lemászni a fáról, így a rendőrök őt nyomban elő is állították. Csak úgy, mint a sofőrt, aki a helyszínre vitte őket, ugyanis vesztére visszatért a telephelyre. Néhány perccel később további két férfit találtak a kutatók az erdőben, akik a földön feküdtek. A sarkadi és a szabadkígyósi férfi kezén szintén kattant a bilincs.

A négy férfi alkatrészeket és vashulladékokat vitt volna el a tápdaráló telepről, ha nem fogják el őket. Ellenük lopás bűntette megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik