Szórakozás

Ezért néz így ki a sztár: nem költ sminkesre és fodrászra

Nicole Kidman egyike a legnagyobb hollywoodi sztároknak, akik válogathatnak a milliós ajánlatok között. Őt azonban nem izgatja a pénz.

A Paperboy című filmet minap mutatták be Cannes-ban, és a kritikusokat megosztott az alkotás. Egyesek szerint undorító, míg mások állva tapsoltak és lelkesen ajánlották mindenkinek, hogy nézzék meg.

Nicole Kidman kapta a női főszerepet, az alakítását pedig a többség pozitívan értékelte. „Pénzem van ebben a munkában – mondja. – Örömmel forgattam, mert volt és van benne rizikó. Olyan lelkes voltam, mint az első munkáim alkalmával.”

A színésznő rizikója az, hogy jóval a megszokott tarifája alatt, vagyis 65 ezer dollárért szerepelt a filmben, de a szerződése szerint akkor részesül a filmbevételből, ha kasszasiker lesz a produkció. „Szeretném, ha jól menne a film, de nem a pénzért, hanem mert jónak gondolom.”

Eddig 200 ezer dollár volt a legkevesebb, és 17 millió a legtöbb, amit Kidman egy filmért kapott. A mostani fizetése pedig a legalacsonyabb, amit egy SAG díjas sztár kaphat főszereplőként. A legtöbb esetben saját öltöztető, sminkes és fodrász áll a színésznő rendelkezésére, de a Paperboy forgatásán ez is másképpen volt.

A Paperboy forgatása igazi kihívás volt Kidman számára

 

„Maga csináltam a frizurámat és a sminkemet is, mert ezzel is spóroltunk. Egy profi mutatott trükköket, meg hát azért van tapasztalatom is” – meséli Kidman, aki állítólag még Cannes-ban is maga készítette a sminkjét és frizuráját. „Ezzel jól lehet spórolni, ráadásul élvezem is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik