Szórakozás

Visszavitték a láncfűrészeket a bűnbánó tolvajok

láncfűrész ()
láncfűrész ()

Betörtek a Földeáki Polgármesteri Hivatalba, majd ellopták az Önkéntes Tűzoltó Egyesület két láncfűrészét. Később megbánták tettüket, ezért visszavitték azokat.

Egy hete érkezett bejelentés a Makói Rendőrkapitányságra arról, hogy ismeretlen tettesek betörtek a Földeáki Polgármesteri Hivatalba, berúgták az ajtókat és a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület szertárából elloptak két láncfűrészt – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A rongálással több mint százezer forint kárt okoztak.

Egy héttel később megszólalt a két elkövető lelkiismerete és úgy döntöttek, hogy inkább visszaadják a láncfűrészeket. Mivel nem akartak lebukni, ezért az éj leple alatt egy kartondobozban letették azokat a polgármester háza elé, majd kereket oldottak.

A helyi térfigyelő kamerarendszerrel azonban nem számoltak. Ennek segítségével ugyanis a helyi körzeti megbízott felismerte a 22 és 25 éves helyi fiatalokat, akiket a rendőrök elő is állítottak. Mindketten részletesen beismerő vallomást tettek. Mint mondták, tettüket részegen követték el.

Ellenük lopás bűntette megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Makói Rendőrkapitányságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik