Szórakozás

Útonálló fiatalok raboltak Szentesen

Útonállásszerűen rabolt ki gyerekeket két fiatalkorú Szentesen. A Szentesi Rendőrkapitányság további sértettek jelentkezését is várja.

Szerda délután bejelentés érkezett arról a Szentesi Rendőrkapitányságra, hogy két fiatal a Kossuth téren megállított egy helybeli gyereket, majd veréssel fenyegették meg, amennyiben nem ad nekik pénzt – mondta a Szeged24-nek Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A fiú megijedt, ezért átadta a két támadónak a nála lévő 5 eurós bankjegyet, amivel azok elmenekültek.

A szentesi nyomozók a bemutatások alapján megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy 16 és egy 17 éves helybeli fiú gyanúsítható megalapozottan, akiket elő is állítottak.

A nyomozás során az is kiderült, hogy ők voltak azok, akik május első napján és április második felében is megtámadtak már egy-egy gyereket a városban és tőlük is pénzüket, 500 és 1500 forintot vettek el. A szentesi rendőrök azt is kiderítették, hogy a két fiatal május elején a szentesi sportcsarnoknál is bántalmazott egy fiatalkorú fiút.

A rendőrök azt is gyanítják, hogy a két fiatal további bűncselekményeket is elkövetett, amelyeket eddig nem hoztak a nyomozó hatóság tudomására, ezért a Szentesi Rendőrkapitányság kéri, hogy további sértettek is jelentkezzenek személyesen vagy a 107-es segélyhívószámon.

A szerdán elfogott két fiatalembert a Szentesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette és előterjesztést tett az előzetes letartóztatásuk indítványozására. Ellenük 3 rendbeli rablás bűntette és 1 rendbeli garázdaság vétsége megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik