Szórakozás

South Park kulisszatitkok – Így született Eric Cartman

Honnan jön az ötlet, hogy milyen válogatott módon káromkodjon Cartman? Ki találja ki, hogy milyen brutális halált haljon Kenny? A South Park alkotói egészen 2011-ig nem engedtek be kamerát a stúdióba, azonban Arthur Bradforddal kivételt tettek, így elkészülhetett a dokumentumfilm, ami bemutatja, hogyan készül a világ egyik legnépszerűbb animációs sorozata. Most pedig május 20–án Magyarországra is elhozza a Comedy Central azt, ami mindig érdekelt, de eddig soha nem láthattad!

A ’Hat nap adásig: Így készül a South Park’ című dokumentumfilmet Arthur Bradford készítette, miután Trey Parker és Matt Stone, a sorozat két őrült atyja, megengedte neki, hogy bepillantást nyerjen a South Park készítésének világába. A film bemutatja a teljes folyamatot, az ötlet megszületésétől annak a 22 perces résznek az elkészüléséig, ami végül a tévék képernyőjén landol.

A dokumentumfilmes kamerái három hónapon át követték a csapat minden mozdulatát a los angelesi South Park Studios kulisszái mögött, hogy végül egy órában bemutassa, hogyan zajlik a készítők nem éppen stressz mentes hete adás előtt. A nézők láthatják, ahogyan Parker és Stone beleveti magát a munkába, és a központi történet kiötlése után csapatukkal gyakorlatilag napi 24 órában folyamatosan dolgoznak, hogy minden tökéletes legyen.

A filmben a két lángelmével készült mélyinterjúk is szerepelnek, amelyek alapján a közönség még teljesebb képet kaphat arról, hogy kik és hogyan teremtik meg kedvenceik következő, mindig egyre szürreálisabb kalandjait.

„Olyan filmet akartunk csinálni, ami a hard-core rajongóknak ugyanúgy újat mond, mint a többi nézőnek. Trey-nél és Mattnél érdekesebb emberrel még soha nem találkoztam, ahogy a South Parkot készítik, az egyszerre lenyűgöző és inspiráló” – mondta el Bradford.

A South Park 1997-ben indult, azóta a készítők már túl vannak egy egész estés filmen, sőt, most mutatták be a sorozat 15. évadát. A ’Hat nap adásig: Így készül a South Park’ egy hiánypótló mű, amiből még közelebbről megismerheti mindenki azt a két őrültet, akit nem érdekel, kibe rúgnak bele, ahogy az sem, hogy mekkora botrányt okoznak kendőzetlen véleményükkel. Nekik csak az számít, hogy bármi áron, de bemutassák az emberi hülyeséget. Hátha valaki okul belőle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik