Szórakozás

Nem engedték fel a buszra, lopott magának egy bringát

Alig állt a lábán az italtól, de Szegedre akart utazni Zákányszékről.

Amikor a buszsofőr visszautasította, beverte a busz ajtajának üvegét, majd ellopott egy kerékpárt – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Miután ugyanis nem engedték a buszra, elindult a település központja felé, ahol egy udvaron meglátott egy kerékpárt, és magához vette. A férfit azonban követte az autóbusz vezetője és egy időközben odaérkező polgárőr is, akik a rendőrök megérkezéséig visszatartották az erősen ittas embert.

A 45 éves román állampolgár kihallgatásán elismerte a bűncselekmények elkövetését. Mint mondta, a kerékpárt azért lopta el, hogy megmutassa a sofőrnek, hogy mindenképpen eljut Szegedre, ha nem busszal, akkor kétkerekűvel.

A férfi ellen rongálás bűntette és lopás vétsége megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Mivel korábban már volt büntetve, illetve állandó lakóhellyel nem rendelkezik, ezért a Szegedi Rendőrkapitányság őrizetbe vette, és előterjesztést tett az előzetes letartóztatásának indítványozására – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik