Szórakozás

Hámori Gabriella a szappanra esküszik

Legördül a függöny, mi élményekkel telve hazaindulunk, a színpad túloldalán viszont folytatódik a munka. Vajon eszünkbe jut-e, hogy mit tesznek még a színészek előadás után? Hámori Gabriella most elárulja, mit történik a kulisszák mögött.

A Jászai Mari-díjas művész jelenleg budapesti színpadokon játszik. Amikor vége az előadásnak, a színészeket további teendők várják a színfalak mögött. Egy gyors átöltözés után útjuk a társalgóba vezet, ahol meghallgatják a rendező értékelését:

– Előfordul, különösen főpróbahéten, hogy még másfél órán át ülünk a társalgóban, az aznapi előadást vizsgáljuk, jelenetről jelenetre haladunk. A színpadon olykor erősebb és több sminket használunk, mégis gyakran kénytelenek vagyunk abban kivárni a megbeszélés végét. Érdekes látvány, ahogy körbeüljük a rendezőt, folyamatosan figyelünk rá, és eközben szépen lassan egy-egy darabot eltávolítunk a sminkünkből – meséli Hámori Gabriella, aki azt is elárulta, sokkal jobban kedveli azt a verziót, amikor teljes nyugalomban moshatja tisztára arcát. – Amikor megadatik, én egyfajta rítusként élem meg az arctisztítást. Ilyenkor mindennek megvan a maga helye, honnan veszem el és hová teszem vissza. A szertartásos mozdulatokkal egyetemben úgy érzem, az adott szerepet is lemosom magamról.

Gabi az évek során sokat kísérletezett arctisztítókkal, a gyógyszertári krémektől kezdve a többfázisú hidratálókon át, egészen a kecsketejes szerekig sok mindent kipróbált. Mindig úgy érezte, bőre nem lett tökéletesen tiszta, mintha vékony filmréteg maradt volna raja:

– Olykor odáig is vetemedtem, hogy időhiány miatt tusfürdővel mostam arcot. Aztán jött a Dove szappan, aminél érdekes módon megálltam. Szeretem, hogy van illata, ez mégsem tolakodó, és hogy használat után érzem, lélegzik a bőröm” – lelkesül a színésznő.

Hámori Gabriella jelenleg az Örkény Színház tagja, de ideje egy részét külföldön tölti. Ősszel kerül sor első New York-ban forgatott munkájának, a Portrais in Dramatic Time európai bemutatójára. Nyáron fiataloknak tart színházi kurzust, szabadidejében vidékre utazik a családjához. Nemrégiben pedig a Dove arcává vált, az 5 lépéséses szépségprogramban Dr. Pónyai Katinka bőrgyógyásszal segítenek a hölgyeknek szépségük felfedezésében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik