Szórakozás

Apjával ivott először alkoholt a fiatal Gesztesi

Hazai ízek, friss gyümölcsök, magyaros hangulat. Gesztesi Károly és fia, Máté is megízlelte a magyar pálinkák legújabb ízeit a Budavári Pálinkafesztiválon. Apa és fia szívesen vesz részt közös programokon, sőt Máté életében először édesapjával fogyasztott alkoholt.

Gesztesi Károly az ínyenc ételek és italok nagy kedvelője. Mindig fontosnak tartotta, hogy Máté fiát is kezdetektől fogva kifinomult ízlésre nevelje e téren. Gyakran szerveznek közös programokat, ahol újabb vidékek ízeivel ismerkedhetnek meg. Legutóbb a 895 Hunnium ízeiből tartottak egy kis kóstolót a Budavári Pálinkafesztiválon, hiszen az idősebb Gesztesi régóta elkötelezett híve és arca a nemes italnak.

„Kizárólag minőségi italokat fogyasztok, ahogyan az asztalra kerülő ételeket is mindig gondosan megválogatom. Mátét is igyekeztem úgy nevelni, hogy ne igyon felelőtlenül baráti összejövetelek alkalmával, vagy ha éppen vacsorázni hív egy hölgyet tudja, milyen bort válasszon az adott fogásmellé. Szívesen fogyasztunk egy-egy általam főzött családi ebédnél egy jó bélszín, vagy hal mellé egy pohár finom bort, de gyakran szervezünk nagy baráti összejöveteleket akár sportesemények alkalmával, ahol Mátéval közösen főzünk” – mesélte a családi hagyományokról Gesztesi Károly.

„A külföldi márkákról az utóbbi időben inkább áttértem a magyar pálinkákra, és boldogan adtam a nevem és az arcom a 895 Hunnium márkához, amely hazánk egész területének legzamatosabb gyümölcseiből készül – érvelt a hazai ízek mellett a színész, akinek fiával nagyon hasonló az ízlése.

„A szüleim kezdetektől fogva arra törekedtek, hogy megismertessék velem a minőségi alkohol fogalmát. Megengedték, hogy kortyoljak néhányat mondjuk egy jó borból, és elmondták, hogy mire kell figyelni az ízek kapcsán” – folytatta Gesztesi Máté apja gondolatait.

„Édesapámmal gyakran szervezünk közös kiruccanásokat például különböző borvidékekre. Nemrégiben Egerszalókon jártunk egy pincészetben, ahol egy kellemes hangulatú kóstoláson vettünk részt a helyi borászmester társaságában. A Pálinkafesztiválon is egy igazán jó hangulatú zenés kis estét töltöttünk együtt” – tette hozzá a közös programok kapcsán Máté, akivel május végétől a Jóban Rosszban sorozatban is találkozhatnak a nézők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik