Szórakozás

Móri bankrablás: Kaiser telefonja is igazolta az alibit

A Fővárosi Törvényszék jogerősen, bűncselekmény hiányában, felmentette a hamis tanúzás vádja alól azt a családot, amelynek tagjai alibit igazoltak az akkor még a móri gyilkosságokkal vádolt Kaiser Edének.

A hétfői másodfokú ítélettel a bíróság a tíz évvel ezelőtt történt, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás büntetőügye egyik melléktörténetének végére tett pontot.

A vád szerint az akkor kiskorú Gy. Anita, valamint családja a hatóságot megtévesztve hamisan tanúskodtak, amikor azt állították, hogy Kaiser Ede a gyilkosságok idején náluk, Budapesten tartózkodott. Később kiderült ugyan, hogy Kaiser Ede nem is vett részt a móri bűncselekményben, ám az ügyészség fenntartotta a hamis tanúzás vádját a családdal szemben.

A törvényszék a mostani ítéletével lényegében helyben hagyta a Pesti Központi Kerületi Bíróság tavaly szeptemberben hozott elsőfokú határozatát, amelyben felmentette a családot. A jogerős ítélet szerint a vádlottak igazat mondták, amikor azt állították, hogy Kaiser Ede náluk volt; szavaikat az eljárásban Kaiser Ede mobiltelefonjának cellainformációi is alátámasztották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik