Szórakozás

Cozma-per: garázdaságért is elítélik Raffaeléket

Az elsőfokú bíróság várhatóan május 25-én hirdet ítéletet Raffael Sándor és társai ügyében a csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavaró, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság miatt.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosát 2009. február 8-án gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt, segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.

A gyilkosság miatt zajlott perben a három fővádlott büntetését április végén jelentősen enyhítette a Győri Ítélőtábla. A jogerős határozat az első fokon életfogytiglani fegyházra ítélt Raffael Sándor és Németh Győző büntetését 18-18 év börtönre, míg Sztojka Iván 20 év fegyházbüntetését 8 év börtönre változtatta.

A Veszprémi Törvényszéken hétfőn az ügyész tartott többórás perbeszédet. Sárosi Dóra ügyész a garázdaság miatt 2010 nyarán kezdődött per hétfői tárgyalásán felidézte: a vádlottak a nyomozás adatai szerint nyolc gépkocsival indultak a veszprémi Patrióta lokálhoz. Tanúk szerint már odaérkezésükkor kötekedtek: a lokálban többekkel konfliktusba keveredtek, lökdösődtek, agresszívek voltak, nőket inzultáltak verbálisan és tettleg is. Az ügyészség szerint kizárt, hogy Cozmáék provokáltak, a sértettek jogos védelmi helyzetben cselekedtek, a vádlottak ugyanakkor hiába hivatkoznak ugyanerre, az nem állt fenn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik