Szórakozás

Bomba a kertben: csaknem 600 embernek kellett elhagynia otthonát

Koppán Viktor

2012. 05. 13. 09:41

II. világháborús robbanótest miatt volt kiürítés Sárkeresztesen

Szombaton délután egy körülbelül száz kilogrammos, II. világháborús robbanótestet találtak földmunkák során egy családi ház kertjében Sárkeresztesen.
A területet ötszáz méteres körzetben kiürítették, több mint ötszáz embernek kellett ideiglenesen elhagynia az otthonát. A helyszínen a megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat, a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsokság egységevett részt a feladatok végrehajtásában. Közölte a Fehérvár 24-el Szabó-Bisztricz Anett a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szóvivője.
Szombaton délután 16 óra 30 perckor érkezett a jelzés a katasztrófavédelem Fejér megyei ügyeletére, amely szerint Sárkeresztesen a Kossuth utcában egy családi ház udvarán földmunkák közben mintegy 100 kiklogrammos, II. világháborús robbanótestre bukkantak. A helyszínen a tűzszerészek a terület 500 méteres körzetének kiürítését rendelték el, amely érintette a 81-es főút sárkeresztesi szakaszát és egy mellette lévő üzemanyagtöltő állomást is. A katasztrófavédelem közreműködésével a Kossuth, a Radnóti, a Dózsa és a Jókai utcából, valamint a Móra Ferenc utca egy részéről, összesen 212 házból 568 lakónak kellett ideiglenesen elhagynia az otthonát, elhelyezésüket és élelmezésüket ez idő alatt a sárkeresztesi óvodában és általános iskolában biztosították.

A II. világháborús robbanótestet a tűzszerészek este 8 órára elszállították a helyszínről, ezt követően a 81-es főúton az útzárat a rendőrség feloldotta, és a lakók visszatérhettek otthonaikba. Az eset során személyi sérülés nem történ
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

ILLUSTRATION - A young man holds a smartphone displaying an erotic photo of a young woman in Hanover, Germany, 31 October 2013. Many headmasters from Cloppenburg have warned parents against the new trend of 'sexting', an act of sending sexually suggestive photographs between mobile phones or upload them to social networks. Photo: JULIAN STRATENSCHULTE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.