Szórakozás

Bomba a kertben: csaknem 600 embernek kellett elhagynia otthonát

II. világháborús robbanótest miatt volt kiürítés Sárkeresztesen

Szombaton délután egy körülbelül száz kilogrammos, II. világháborús robbanótestet találtak földmunkák során egy családi ház kertjében Sárkeresztesen.
A területet ötszáz méteres körzetben kiürítették, több mint ötszáz embernek kellett ideiglenesen elhagynia az otthonát. A helyszínen a megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat, a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsokság egységevett részt a feladatok végrehajtásában. Közölte a Fehérvár 24-el Szabó-Bisztricz Anett a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szóvivője.
Szombaton délután 16 óra 30 perckor érkezett a jelzés a katasztrófavédelem Fejér megyei ügyeletére, amely szerint Sárkeresztesen a Kossuth utcában egy családi ház udvarán földmunkák közben mintegy 100 kiklogrammos, II. világháborús robbanótestre bukkantak. A helyszínen a tűzszerészek a terület 500 méteres körzetének kiürítését rendelték el, amely érintette a 81-es főút sárkeresztesi szakaszát és egy mellette lévő üzemanyagtöltő állomást is. A katasztrófavédelem közreműködésével a Kossuth, a Radnóti, a Dózsa és a Jókai utcából, valamint a Móra Ferenc utca egy részéről, összesen 212 házból 568 lakónak kellett ideiglenesen elhagynia az otthonát, elhelyezésüket és élelmezésüket ez idő alatt a sárkeresztesi óvodában és általános iskolában biztosították.

A II. világháborús robbanótestet a tűzszerészek este 8 órára elszállították a helyszínről, ezt követően a 81-es főúton az útzárat a rendőrség feloldotta, és a lakók visszatérhettek otthonaikba. Az eset során személyi sérülés nem történ

Ajánlott videó

Olvasói sztorik