Szórakozás

Kaszáltak a táskatolvajok

24.hu
24.hu

2012. 05. 08. 11:51

Az elmúlt napokban több olyan bűncselekmény történt, amely egy kicsit nagyobb odafigyeléssel megelőzhetők lettek volna.

Nem egy esetben parkoló autóból vitték el az ott hagyott táskát, esetenként több tízezres kárt okozva ezzel – tájékoztatta a Szeged24-et Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az egyik alkalommal egy benzinkúton leállított jármű autóstáskáját szemelte ki az alkalmi tolvaj. Nem volt különösebben nehéz dolga, hiszen a járművet be sem zárták. Hasonlóan könnyű helyzetben volt az az elkövető is, aki egy áruházi parkolóban lévő járműből tulajdonította el az utastérben hagyott táskát, hiszen ez utóbbi gépkocsit is nyitva hagyta gazdája.

Ezen esetek kapcsán nem árt szem előtt tartani, hogy a gépjármű nem biztonságos tárolóhely. Semmilyen értéket, csomagot ne hagyjunk látható helyen, nyitott állapotban rövid időre se hagyjuk magára – figyelmeztetnek a rendőrök.

Táskát azonban nem csupán járműből emelt el az enyveskezű. Vásárban, illetve ebéd közben letett és őrizetlenül hagyott értéktárgyat szemelt ki a tolvaj, és egy óvatlan pillanatban magához ragadta. Sajnos Csongrád megyében nagyon gyakoriak ezek az esetek, ezért a rendőrök arra figyelmeztetnek, mindig tartsuk szemmel az értékeinket.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.