Szórakozás

Légpuskával akart véget vetni a vitának

A bejelentést követően a rendőrség ügyeletese azonnal járőröket irányított a megadott helyszínre. Mint, ahogy az a tanúk elmondása alapján kiderült, egy 24 éves férfi volt az, aki egy légpuskát a kezébe véve azt a szomszéd ház udvarán tartózkodó férfire fogta, majd el is sütötte, aminek a sértett családja szemtanúja volt. Tájékoztatta a Fehérvár24-et Németh - Kész Mónika rendőrségi szóvivő

A bűncselekmény előzménye az volt, hogy a fiatalember átkiabált a szomszéd telken tartózkodó 62 éves férfire, aki anyósa kerítését javította, hogy azt fejezze be, különben lelövi. Mivel a férfi a szomszéd kérésének nem tett eleget, az bement a házba, majd egy légpuskával a kezében jött ki, amit a férfire szegezett, majd lőtt is vele.Az elkövetőt a járőrök előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Ennek során a fiatalember elismerte, hogy hadonászott a légpuskával és kiabált a sértettel, de azt nem, hogy a fegyvert ráfogta, illetve hogy fenyegette volna. Annyit mondott, hogy miután az udvaron célba lőtt, illetve a galambokat ijesztgette az udvaron, bement a házba és ott elsütötte a fegyvert, ami felhúzva maradt, de abban már nem volt lőszer. Mindezt azért tette, mert nem akarta, hogy a rugója kilazuljon. Eközben azonban a puskát nem fogta rá a férfira. Mint elmondta, többször volt már vita az ő családja, illetve a szomszédban lakó idős hölgy között, többek között a kerítés felhúzása miatt, aminek indoka elvileg az ő kutyájuk. A férfit kihallgatását követően a rendőrök elengedték, így szabadlábon védekezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik