Szórakozás

Megkéselte feleségét, majd végzett magával

Csákvári otthonukban késsel támadt feleségére egy 55 éves férfi szerdán délelőtt. Az asszonyt több helyen megszúrta, állapota életveszélyes.

A szomszédok fogták le a feldühödött férfit, aki ezt követően ismeretlen helyre távozott. Kora délután Gánt területén találták meg a szurkálót. Végzett magával – tájékoztatta a Fehérvár24-et R. Szabó Ágnes.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hozzátette: a házasfelek között történt tettlegességről a sértett környezetéből érkezett bejelentés szerda délelőtt. A megállapítás szerint a férj behívta a szobába feleségét, majd előzetes szóváltás nélkül többször megszúrta. A feleség édesanyja hallva lánya sikoltozását kimenekült a házból és a szomszédoktól kért segítséget. A férjet a szomszédok fogták le és vezették ki az udvarra, ahonnan a férfi ismeretlen helyre távozott. Az asszonyt az őt ért mellkasi és hasi sérülések miatt életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállították Székesfehérvárra a Szent György Kórházba.

A férfi felkutatására kereső akciót indítottak a bicskei rendőrök. Holttestét szerda délután Gánt területén találták meg egy hétvégi házas övezetben. A férfi önkezével vetett véget életének.

Az 55 éves csákvári férfi agresszív viselkedése miatt április 28-án, szombaton kért segítséget felesége a rendőrségtől. Akkor az ittas családfő őt és édesanyját fenyegette meg a nála lévő késsel, aminek hatására mindketten az utcára menekültek. A kiérkező rendőröknek az asszony megerősítette, hogy férje késsel fenyegette őket és már máskor is megütötte, mindezt azonban a férfi tagadta.

A feleség kérte ideiglenes megelőző távoltartás alkalmazását, aminek a hatóság helyt adott. A határozat még aznap este kihirdetésre került. A férfi megszegve a határozatban foglaltakat 29-én reggel visszatért otthonukba. Az ittas férfit a rendőrök a határozat megszegése miatt szabálysértési őrizetbe, vették. Április 30-án döntött a bíróság az ideiglenes megelőző távoltartó határozat megszegése ügyében. A férfit elzárásra ítélték.

Az elzárás idejébe beleszámított a szabálysértési őrizet ideje is, így április 30-án szabadult. E mellett a bíróság további 30 napra elrendelte a férfivel szemben a megelőző távoltartást is. A következő két napban a településen tartózkodott egészen szerda délelőttig, amikor felhívta feleségét, hogy hazamenne összepakolni a holmiját.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett kísérlet miatt indított büntetőeljárást az ügyben – közölte R. Szabó Ágnes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik