Szórakozás

Öreg verda nem vén verda: Oldtimer Expo a Hungexpón

A 85 éves Volvo, a Renault klasszikus példányai, a Vasfüggöny mögötti autósport és a Mini Világtalálkozó is központi téma az idei Oldtimer Expón.

Ezúttal új helyszínen, a Vasúttörténeti Park helyett a Hungexpón zajlik az Oldtimer Expo. A veterán autók hagyományos, immáron hatodik alkalommal megrendezett találkozóján az autómárkák krémje képviselteti magát.

Az amerikai, a francia, az olasz, az angol autógyártás klasszikusait lehet megcsodálni, a Rolls Royce-től a Cadillacig, a Triumphtól a Ford T-modelléig, a Skoda 1100-astól a Bugatti klasszikusáig vagy épp egy Hudsonig (a gyerekeknek a Verdák című animációs filmből ismert).


A képre kattintva galéria nyílik
Egy Hudson

Mintegy 200 jármű állt fel a Hungexpó B-pavilonjában (április 30-ig tart a rendezvény), de még május 1-jén is akad program: a Millenáris Velodromon (a városligeti egykori kerékpárpályán) korabeli ruhákban vonulnak fel a veteránautók és kerékpárok szerelmesei.


A képre kattintva galéria nyílik
Szinte nevetnek

Újdonság, hogy az Oldtimer Expón a teljes árú belépőt váltók között egy autót sorsolnak ki, nem is akármilyet: egy 1989-es Mini Morrist. A Mini Club Hungary ebben az évben története legfényesebb sikereként megrendezheti a márka világtalálkozóját, amelyet május 24. és 28. között tartanak meg a balatonfüredi kempingben, nagyjából 1200 klasszikus Mini részvételével!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik