Szórakozás

EFOTT: Színház a fesztiválon, fesztiválon a színház!

Katartikus Csík-minikoncerttel, kedélyes hangulattal telt az EFOTT sajtótájékoztatója a Szkéné színháztermében.

A helyszín nem volt véletlen, hiszen felgördült a függöny a fesztivál idei nagy attrakciójáról: minden este színvonalas előadások várják a kulturálódni vágyó fesztiválozókat. Így az EFOTT három fő irányzata július 3-8. között, Velencén: a zene, a színház és a sport! Ezen trióról az adott téma képviselői beszéltek.

„Most is a legnagyobb hazai előadókat hozzuk el az EFOTT-ra, ahogy eddig, ám elvégeztünk egy közvélemény-kutatást a fiatalok körében, és kiderült, külföldi előadókra is vágynak. Ezt figyelembe véve állítottuk össze a fellépők listáját – csapott is bele rögtön Maszlavér Gábor fesztiváligazgató. – Így a Csík Zenekar, a Tankcsapda vagy a Carbonfools mellett fellép például John Dahlback, Dr. Alban, a Brooklyn Bounce vagy éppen Roni Size. A legütősebb külföldi vendégünk DUB FX lesz, aki egy különleges felállással és vendégekkel érkezik Velencére, valamint egész nyáron csak az EFOTT színpadán lesz látható.”

Óriási változás történik az EFOTT amúgy sem szerény programkínálatában: idén először színházi előadások is láthatók lesznek a fesztiválon.

„A Szkéné Színház előadói és vendégművészei minden este fellépnek a fesztiválon. Többek között a Pintér Béla és Társulatával elhozzuk a Parasztopera című darabot, és a legendás Kapa-Pepe párossal is színpadra lépek a Nézőművészeti Nonprofit Kft. a Fajok eredete előadásában. Az a tapasztalatom, hogy ilyen helyeken a közönség sokkal felszabadultabb, csak győzzük hangerővel!” – mondta Thuróczy Szabolcs színművész.

„Ha általában egy fesztiválra gondolunk, a pia és a sárban dagonyázás jut eszünkbe. Azonban ennek nem feltétlenül kell így lennie. Ezért is tud jó lenni egy ilyen kezdeményezés. Buli és színház, Velencén megkapják igényes módon ezt a kettőt. Én nem annyira tartozom a fesztiválozók táborába, viszont ha azt hallom, hogy ott nívós színházi előadásokat is láthatok, kedvem támad kimenni” – lelkesedett Fenyő Iván.

A széles zenei paletta és a kulturális programok mellett a szervezők gondoskodnak a sportolási lehetőségekről is, amelyhez nagyszerű terep a tó környéke. Újdonság a Tekerj az EFOTT-ra! program. Július 3-án Budáról biciklivel indul egy nagyobb csoport Velencére. A kezdeményezés egyik élharcosa az Animal Cannibals.

„Az EFOTT közösségi oldalára minden infó felkerül a megmozdulásról, lehet csatlakozni! Sőt, az sem baj, ha nincs még hozzá eszköz, mert valakit egy személyre szabott Csepel bringával ajándékozza meg a fesztivál” – mondta Qka MC.

A Csík Zenekar egy-egy remek muzsikával foglalta zenei keretbe az eseményt. Csík János nem csak énekelt, azt is elmesélte, hogy az EFOTT-on többek között Presser Gábor és a magyar jazz kiemelkedő alakja, Dresch Mihály is vendégük lesz.

A rendkívül színes programkínálatot az AXE és a Rauch jóvoltából sikerült így kialakítani.

EFOTT – Csak szabadon…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik