Szórakozás

Beck Zoli, Lukács Laci, Mező Misi, Somló Tamás sérült gyerekekkel énekel

A tizenegy sérült fiatalból álló Hangadók együttes óriási sikert ért el: meghívást kapott az írországi European Song dalfesztiválra.

A kijutásukat Somló Tamás, Laár András, Lukács Laci, Harcsa Veronika, Jamie Winchester, Beck Zoli, Ferenczi György, Novák Péter, Mező Misi,Szántó Gábor, Sub Bass Monster, Barabás Lőrinc, és a Hollywoodoo is támogatja, akik május 10-én az Akvárium Klubban közös koncertet adnak a fiatalokkal.

Az ajkai Molnár Gábor Műhely Alapítvány értelmi és érzékszervi sérült fiataljaiból összeállt Hangadók zenekar négy éve ragadott hangszert, hogy megmutassa, mire képes. Most eljött az idő, hogy az együttes tagjai külföldön is bizonyítsanak. Június 27 és 29 között Írországban, Corkban rendezik meg a European Song fesztivált, amelyre a Hangadók is meghívást kapott, köszönhetően Trócsányi Gergő és Harangozó Botond, valamint a Hangadók 4 évi munkájának. A versenyen fogyatékossággal élők mutatják be produkcióikat.

A zenekar nagy erőkkel készül a fesztiválra, amelyre egy angol nyelvű számot tanulnak be. Mint kiderült, a fiatalok nem ültek még repülőn, nem jártak külföldön, nem laktak még szállodában, nem zenéltek ennyi ember előtt, így minden szempontból nagy kihívást jelent számukra ez az esemény.

A meghívásnak azonban csak úgy tudnak eleget tenni, ha összegyűjtik a részvételhez nélkülözhetetlen összeget.

Ehhez segíti őket hozzá az Akvárium Klub, ahol a Hangadók mintegy főpróbaképpen előadják dalukat. Az est folyamán, segítve a gyűjtést olyan hírességek lépnek még föl, mint Somló Tamás, Laár András, Lukács Laci, Harcsa Veronika, Jamie Winchester, Beck Zoli, Ferenczi György, Novák Péter, Mező Misi, Reider László, Nyakas Krisztián, Harangozó Botond, Szántó Gábor, Sub Bass Monster, Barabás Lőrinc és a Hollywoodoo.

A Nyitott Műterem művészei is rögtön csatlakoztak a nemes célhoz: elárverezik a külön erre az alkalomra készített alkotásaikat.

A május 10-i koncertre 2184 Ft a belépő, amely pont annyi, mint az Ajka-Cork távolság kilométerben. 
Ezzel az összeggel a közönség is hozzájárulhat a Hangadók Írországi fellépéshez.

A bulit Dj Enikő zárja.

A kampány részletei a Facebookon is nyomon követhetők  http://www.facebook.com/events/262928813789564/?ref=ts

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik