Szórakozás

Illuminátusok: óriási összeesküvésről beszél a sztárvilág

Rettegnek a celebek az illuminátusoktól, akik állítólag Michael Jacksont is eltették láb alól: Tila Tequila például nem győzi hangoztatni, hogy ha a közeljövőben látszólag autóbalesetet szenved vagy drogtúladagolásban hal meg, akkor az valójában a titkos szervezet által elkövetett merénylet lesz – amiben Lady Gaga is ludas.

Az Illuminátus összeesküvés-elmélet különösen a tengerentúlon népszerű. A titkos intézmény bonyolult szervezeti felépítésére egyelőre csupán találgatások léteznek, de a legtájékozottabbak tudni vélik, hogy egy gyűrűkből álló piramisról van szó, melynek célja az emberek akaratának befolyásolása, s ezzel együtt a fogyasztói társadalom agymosása. Na, nem akarunk itt sejtelmeskedni, meg titkosszolgálatokról értekezni, úgyhogy inkább a közepébe vágunk: eláruljuk, kik azok a sztárok, akik az amcsik szerint nyakig benne vannak a tudatunk átprogramozásában.

Az Illuminati-hívők úgy vélik, kétfajta híresség létezik. Engedelmeskedők meg lázadók. Előbbiek a legfelsőbb érdekkörök bábjaiként áramoltatják a tőkét a szórakoztatóiparban, míg utóbbiak általában rejtélyes halált halnak. Lelövik őket, lezuhan velük egy repülő, előzmények nélkül öngyilkosságot követnek el, ilyesmi. Ez hát 2Pac és Marilyn Monroe közös pontja, az ő tragikus sorsuktól retteg az expornós valóságshow-hős, Tila Tequila.

Lady Gaga a fősátán

Persze, aki engedelmeskedik a világ bankvezéreinek, multimilliomos is lehet. A bűnös oldal első számú példája Lady Gaga. „Az őt körülvevő szimbólumok egyértelműségét még a vak is látja!” – írja egy önjelölt Illuminati-kutató, aki a revanstól rettegve természetesen álnéven és lenyomozhatatlan IP-címről blogol. A popdíva tehát azért sokkol minket húsruhával, művérrel és műhányással, hogy a látványvilág traumát idézzen elő a tudatunkban, és átprogramozzon minket a manipulátorok kedvének megfelelően. „A tömegmédia már a Disney-filmekkel elkezdi a gyerekek agymosását!” – vallják a „legjózanabbak”, akik úgy vélik: a fák, a pókhálók, a maszkok, a labirintusok és a lepkék kifejezetten a gonosz szimbólumai.


Amerikában már több százezren hiszik, hogy Lady GaGa valóban a sátán híve
Fotó: Northfoto

Lady Gagának már a neve is gyanús. Az angol nyelv egyik legegyszerűbb szava a fülünkbe mászik, könnyedén megjegyezzük. Ráadásul az ihletet adó „Radio Gaga” című Queen-sláger klipje az 1927-ben bemutatott Metropolis filmből tartalmaz jeleneteket. A mozgókép egy munkásosztálybeli nőről szól, akit a szálakat mozgató elit választott ki rá, hogy egy robotnak adjon életet a tudomány és a fekete mágia segítségével. Ez a népbutító robot volna az énekesnő – részben képletesen, részben tényleg. A hitetlenkedők a Paparazzi klipből mélyrehatóan megismerhetik az átalakulás folyamatát.

Beyoncé lánya az ördögtől való

De hagyjuk is szegény Gagát, mert nemcsak ő problémás. Beyoncé Knowles és Jay-Z év elején született csemetéjét Blue Ivynak keresztelték. Ez visszafelé olvasva Eulb Yvi, tehát latinul Lucifer lánya. Az amerikai twitterezők ezen szörnyen kiakadtak, de sokan merő félelemből törölték az ide vonatkozó megállapításaikat. Arról nem is beszélve, hogy a kismama pocakja egy tévéműsorban leülésnél behorpadt, tehát nem tudni, miféle fajzat tulajdonképpen a magzat.


Lucifer küldöttének tartják Beyoncé lányát
Fotó: Northfoto


Rihanna, Katy Perry és Lana Del Rey sem ártatlan

A bankároknak állítólag Rihanna szexista imázsa is jól jön, elvégre a testiségről szóló dalok, a villantásokról szóló bulvárhírek a magánéleti áldozatvállalással, a bántalmazottsággal együtt olyan képet festenek, amelyen egy pillanatig sem kell gondolkodunk. Katy Perry szintén eladta a lelkét, hiszen még eredeti vezetéknevével, Hudsonként pontosan erről énekelt a Faith Won’t Fail című dalban az előző évtized elején. Az üres, önmagukra reflektáló, „megcsinált” celebek legújabb generációjához tartozik többek között Lana Del Rey, aki zenéjével – főleg a gonosz szimbólumaitól ugyancsak hemzsegő klippel kiadott Born To Die-jal – még hipnotizál is minket.


Rihanna szexista imázsa a bántalmazottsággal együtt olyan képet festenek, amelyen egy pillanatig sem kell gondolkodunk
Fotó: Northfoto

A tizennyolcadik századi múltra visszatekintő, nemzetközi Illuminátus-összeesküvés tehát manapság a szórakoztatóiparon keresztül akarja megvalósítani a hatalmi központok, konkrétan a politika, a pénzügy, a szellemiség és az egyház megragadását. Akár sikerül, akár nem, ha a felsorolt előadók bármelyikét kedveljük, a mi agymosott tudatunknak elvileg már mindegy.

Ajánlott videó