Szórakozás

Az idén lezárul a nyomozás a Mórakert ügyében

24.hu
24.hu

2012. 04. 25. 10:21

Egyelőre keveset lehet tudni arról, hogy áll a nyomozás abban az ügyben, amelyben érintett a Mórakert cégcsoport is.

Mint arról korábban a Hír24 beszámolt, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága csődbűncselekmény gyanúja miatt nyomozást indított a Mórakert Szövetkezettel szemben. A nyomozás ismeretlen tettes ellen folyik.

A NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának igazgatóhelyettese, Varga Sándor korábban nem kívánt nyilatkozni az ügyben, írásban azonban annyit közölt, hogy „az ügyben a tényállás tisztázásához szükséges bizonyítási cselekményeket folyamatosan végzi a nyomozó hatóság, pontosabb tájékoztatás jelenleg a nyomozás érdekeire figyelemmel nem adható”.

Mivel ezt a tájékoztatást tavaly október végén kapta szerkesztőségünk, ezúttal újra érdeklődtünk a NAV illetékeseinél a nyomozás állásáról. Ezúttal írásban a következő tájékoztatást adta Barnáné Horváth Melinda főhadnagy, sajtóreferens:”A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága folytat nyomozást, melyben a Mórakert érintett. A nyomozás bejezésére az idei évben kerül sor. A nyomozás érdekei miatt részletesebb tájékoztatást nem áll módunkban adni.”

Információink szerint a NAV nyomozói a Mórakert gazdálkodását az 1995-ös alapításától kezdve vizsgálják. A Mórakert cégcsoport adóssága csaknem 10 milliárd forintra rúghat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kecskemét, 2017. március 3.
Stadler József akasztói vállalkozó az ellene költségvetési csalás bûntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt indított büntetõper tárgyalásán a Kecskeméti Törvényszéken 2017. március 3-án. A bíróság a vádlottat öt év börtönbüntetésre ítélte.
MTI Fotó: Ujvári Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.