Szórakozás

Németh Kristóf és Gubás Gabi is szerepel az Abigél színpadi adaptációjában

Igazi sztárszereposztással találkozhatunk Szabó Magda Abigél című örökzöld művének színpadi változatában, amely Szikora János rendezésében és Bánfalvy Ági produkciójában valósul meg.

A darabban szerepet kapott többek között Kiss Ramóna, Németh Kristóf, Gubás Gabi, Bánfalvy Ági színésznő, a Jóban Rosszban sztárjai, Fábián Anita és Száraz Dénes, Schlanger András a Marslakókból és Bánfalvy Ági egyik legtehetségesebb  növendéke, Csöngedi Nikolett, aki Vitay Georginát alakítja.

Lehullt a lepel az Abigél színpadi adaptációjának szereplőgárdájáról! Bánfalvy Ági régi álmát váltja valóra Szabó Magda örökzöld művének színpadra állításával. A színész- és rendezőnő producerként kísérte végig a hosszú hónapokon átívelő castingot, amelyen több százan vettek részt, köztük Ági színészképző stúdiójának növendékei, illetve ismert színészek. A végleges szereposztást a legnagyobb, saját közösségi oldalán tette közzé a producer.

Gubás Gabi, aki szintén részt vett a szereplőválogatáson, a következőket nyilatkozta: „Újdonság volt, hogy szabadúszóként szereplőválogatásra kellett mennem, de elfogadtam a tényt és szinte már sorsszerű, hogy így is megkapom azokat a szerepeket, amelyeket úgyis el kell játszanom. Külön öröm számomra, hogy Szabó Magda művében szerepelhetek, hiszen ha róla van szó, felőlem jöhet bármi, akár gyerekvers vagy színpadi darab, szívesen vállalom. Úgy gondolom, a fiatal korosztállyal feltétlenül meg kell ismertetni a legendás írónő műveit, ezért is várom nagy izgalommal az elkövetkezendő időszakot.”- árulta el mosolyogva a Zsuzsanna testvért alakító színésznő.

Németh Kristóf, aki Kuncz Ferenc királyi főhadnagy szerepébe bújik, Abigéllel kapcsolatos emlékeiről mesélt: „Én nem gyerekkoromban, hanem jóval később találkoztam az Abigéllel. A Színművészeti Egyetem után a Kamara Színházba szerződtem, ahol első szerepemet a „Bűntény a Kecskeszigeten” című darabban Szerencsi Éva partnereként játszottam, aki az Abigélben Vitay Georginát alakította. Ez idő alatt sokszor szóba került a könyv és a film, és annak forgatásáról szóló számos történet, így nem volt kérdés, hogy szinte azonnal pótoltam addigi hiányosságomat, elolvastam a lebilincselő könyvet és megnéztem a csodás filmet is.”

Az Abigélt Szikora János rendezi, aki már több regényt is színpadra állított pályája során, továbbá többször dolgozott  együtt Bánfalvy Ágival. A  művésznő már nagyon várja a próbaidőszakot, hiszen a darab alapjául szolgáló regény különös világa életének fontos meghatározója.

„Az Abigél olyan örök és közkedvelt alkotás, ami mindent túlél. Az én mesterem Szabó Magda volt. Ő bátorított és inspirált, hogy a színészetből merjek egy kicsit tovább lépni, merjek globálisabban gondolkodni. Nagyon sok mindent köszönhetek neki művészi pályafutásom során” – árulta el a művésznő, akit egy ország zárt szívébe a mű legendás tévéfilmváltozatának Torma Piroskájaként.

Hogy miképpen azonosul szerepével például Gubás Gabi, Kiss Ramóna vagy Száraz Dénes, a május 9-i nyilvános olvasópróbán kiderül.

A premierre június 8-án kerül sor a Városmajori Szabadtéri Színpadon, a Budapesti Nyári Fesztivál egyik legnagyobb attrakciójaként. A bemutatót többállomásos turné követi. A budapesti közönség október 12-től láthatja rendszeresen a darabot az Uránia Filmszínház színháztermében.

Szereposztás:

Vitay tábornok: Trokán Péter/Szabó Sípos Barnabás

Vitay Georgina: Csöngedi Nikolett

Kőnig tanár úr: Lengyel Ferenc/Schlanger András

Zsuzsanna testvér: Gubás Gabi/Fábián Anita

Horn Mici özvegyasszony: Bánfalvy Ági

Kuncz Ferenc  királyi főhadnagy: Németh Krisfóf

Torma Gedeon a Matula igazgatója: Körtvélyessy Zsolt/Dóczy Péter

Kalmár Péter: Száraz Dénes

Torma Piroska: Kiss Ramóna

Püspök: Harmath Imre

Erzsébet testvér: Sztárek Andrea

Díszlet: Szikora János

Jelmez: Dülk Kata

Rendező munkatársa: Kickinger Gábor

Producer: Bánfalvy Ági

Rendező: Szikora János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik