Szórakozás

Így buknak meg politikusként a magyar celebek

Som Lajos bejelentette, politikus kíván lenni, hogy harcolhasson a VIII. kerületben élőkért. Nem ő az egyetlen sztár, aki hasonlóval próbálkozott, de eddig legtöbbjüknek beletörött a bicskája ebbe a munkába.

Ki tudja, mi indítja arra a sztárokat, hogy politikusként is kipróbálják magukat? Azt azonban többségük eddig is bevallotta már, megbánták, hogy politikai karriert akartak befutni. Elképzelhető, hogy Som Lajos sem lesz ezzel másképpen, már ha egyáltalán tényleg indulni akar.

Annak idején talán Pécsi Ildikóról gondoltuk volna legkevésbé, hogy politikusnak áll. Pedig az ismert színésznőből végül mégiscsak parlamenti képviselő lett. 1994 és 1998 között politizált, azt követően azonban már csak a színpadon láthattuk újra.

Doszpot Péter a közelmúltban a Hír24-nek bevallotta, tévedés volt, hogy politizálni kezdett:

„Magam sem tudom, miért tettem. Hívtak, és én azt gondoltam, hogy menni fog nekem az is. De tévedés volt. A pártpolitika nem az én világom. Három évig politizáltam, aztán otthagytam. Azt sajnálom a legjobban, hogy korábban nem mérlegeltem, hogy ezzel vége lesz a rendőri pályámnak.”

Gáspár Győző 2006-ban Nógrádmegyer polgármesteri székéért indult függetlenként, de végül mégsem őt lett a falu első embere.

Juga Veronika, a Barátok közt egykori sztárja mindenkit meglepett, amikor a 2010-es parlamenti választásokon feltűnt az LMP országos listáján. Azóta azonban nem hallani róla.

Egy másik volt Barátok köztös színész, Halász Gábor is politikus lett, Kiskutason kétszer is polgármesternek választották.

Dömsödi Gábor szintén polgármester, Bokor községben irányítja a település életét. Janicsák István Zuglóban szeretett volna polgármester lenni, de neki nem sikerült ez a bravúr.

Külföldön Ronald Reagan és Arnold Schwarzenegger futotta be a legnagyobb politikai karriert. Mindketten színészként kezdték, majd Kalifornia állam kormányzói lettek, míg Reagan egészen az elnökségig is eljutott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik