Szórakozás

Megváltoznak a megyeszékhely utcáinak nevei?

Eddig több mint kétezer aláírást gyűjtött a Lokálpatrióták Egyesülete azért, hogy ne változzon a város egyik legnagyobb lakótelepén az utcák neve.

Egy márciusi közgyűlési határozat szerint, a veszprémi önkormányzat megvizsgálja a Munkácsy Mihály utca-Stromfeld Aurél utca-Jutasi út által határolt területen lévő utcanevek megváltoztatását és címhelyek átszámozását. Ennek megakadályozására szervezett a Lokálpatrióták Egyesülete aláírásgyűjtő akciót az érintett területen.

Molnár Ernő, az egyesület elnöke kedden tartott sajtótájékoztatóján elmondta, az egy hónapja kezdődött tiltakozás során több mint kétezer aláírást gyűjtöttek. Ennek dokumentumait a csütörtöki bizottság elé viszi. Abban bízom, hogy a képviselők kezdeményezni fogják a határozat visszavonását. Az aláírások száma azt jelzi, hogy az érintett lakosok többsége elutasítja a döntést – mondta Molnár Ernő, hozzátéve, mintegy 6-7 ezer ember számára jelentene újabb több ezer forintos kiadást és a különböző okmányok megújítása miatti utánjárást ez a döntés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik