Szórakozás

Megváltoznak a megyeszékhely utcáinak nevei?

24.hu
24.hu

2012. 04. 19. 13:20

Eddig több mint kétezer aláírást gyűjtött a Lokálpatrióták Egyesülete azért, hogy ne változzon a város egyik legnagyobb lakótelepén az utcák neve.

Egy márciusi közgyűlési határozat szerint, a veszprémi önkormányzat megvizsgálja a Munkácsy Mihály utca-Stromfeld Aurél utca-Jutasi út által határolt területen lévő utcanevek megváltoztatását és címhelyek átszámozását. Ennek megakadályozására szervezett a Lokálpatrióták Egyesülete aláírásgyűjtő akciót az érintett területen.

Molnár Ernő, az egyesület elnöke kedden tartott sajtótájékoztatóján elmondta, az egy hónapja kezdődött tiltakozás során több mint kétezer aláírást gyűjtöttek. Ennek dokumentumait a csütörtöki bizottság elé viszi. Abban bízom, hogy a képviselők kezdeményezni fogják a határozat visszavonását. Az aláírások száma azt jelzi, hogy az érintett lakosok többsége elutasítja a döntést – mondta Molnár Ernő, hozzátéve, mintegy 6-7 ezer ember számára jelentene újabb több ezer forintos kiadást és a különböző okmányok megújítása miatti utánjárást ez a döntés.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Küszöbön a nagyobb havazás

A young girl cleans steps as people bow before the statues of late North Korean leaders Kim Il-Sung (L) and Kim Jong-Il (R) as the country marks 'Victory Day' at Mansu hill in Pyongyang on July 27, 2017. - July 27, which is the 64th anniversary of the signing of the Korean Armistice Agreement, is a public holiday in the nuclear-armed North and celebrated as Victory Day. (Photo by Ed JONES / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.