Szórakozás

Költözik az Utcazene Fesztivál

A belvárosi rehabilitáció Kossuth utcai felújítása miatt, átmenetileg új helyre költözik az Utcazene Fesztivál Veszprémben.

A Lovassy László Gimnáziumban szakértők és az önkormányzat illetékesei tájékoztatták az érdeklődőket az ötmilliárdos belváros rehabilitációs projekt részleteiről. Brányi Mária alpolgármester elmondta, a fejlesztés érinti a belváros központi területét, a Kossuth utca aljától az SZMT székházig, a Hotel mögötti tértől a Lovassy Gimnáziummal szembeni parkolóig. Megújul, és új burkolatot kap a sétálóutca, teraszok, tágas közösségi terek alakulnak ki, jelentősen megnövelt zöldterülettel, amelyet rózsakerttel igyekszünk színesebbé tenni.

– A tervek elkészítésénél alapvetően a gyalogosok igényeit tartottuk szem előtt – hangsúlyozta az alpolgármester. A kihasználatlan területeket megtöltik funkciókkal, így játszókert, pihenőkert, testvérvárosi bemutatkozási lehetőség egyaránt lesz. Ferenczy Gábor, a Pro Veszprém Kft. ügyvezetője elmondta, a Kossuth utca megújítása pár héten belül elkezdődhet.

– A legjelentősebb munka a gázvezeték kiváltása múlt héten kezdődött és várhatóan június végéig tart – tájékoztatott.

A megyeszékhely egyik legnagyobb nyári rendezvénye, az Utcazene Fesztivál így a színházkert irányába költözik a sétálóutcáról. Ennek részleteiről később ad tájékoztatást az önkormányzat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik