Szórakozás

Tetten érték a vásárhelyi betörőt

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság körzeti megbízottai elfogtak egy 37 éves mindszenti férfit, aki az elmúlt időszakban több mint egy tucat betörést követett el a város területén.

A férfi kedden éjszaka betört a Könyök utcán lévő cég telephelyére, ahonnan készpénzt és kávét lopott el, miközben a riasztórendszert kiiktatta – mondta a Szeged24 kérdésére Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Amikor kimászott onnan, kerékpárjáért ment, amit egy közeli bokorban rejtett el. Itt fogták el a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság körzeti megbízottai, akik egy ideje már figyelték a környéket a megszaporodott betörések miatt.

A férfi kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a közelmúltban Hódmezővásárhelyen elkövetett 15 betörés írható a számlájára. A gyanúsított elsősorban családi házakba tört vagy surrant be, de nem kímélte az orvosi rendelőket, a Tarjáni Olvasókört és az óvodákat sem. A vásárhelyi nyomozók a házkutatások során a bűncselekményekből származó eszközök jelentős részét lefoglalták. A 37 éves mindszenti férfi főként az élelmiszert, az édességet és a készpénzt kedvelte, de nem vetette meg a laptopot, a pénztárgépet és más elektronikai cikket sem.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság lopás bűntette miatt indított büntetőeljárást a férfi ellen. Kihallgatását követően ismét őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik