Szórakozás

Interaktív krimi–játék a Duna partján

Nyomozásra invitálják a játékos kedvű budapesti lakosokat és turistákat csütörtökön a Danube Flow - Hív a Duna! programsorozat és a krimiestek.hu szervezői egy rejtélyes Duna-parti gyilkosság felderítéséhez.

Az eseményre három-öt fős krimikedvelő csapatok nevezését várják, akiknek ki kell deríteniük, hogy ki, mikor, hol, miért és hogyan tette el láb alól Váli Sándort, a tisztességtelenségben megőszült hídmestert. A csapatok csütörtökön este 17.45 és 18.30 között az Erzsébet téri Danubius-kútnál kapják meg az útvonaltervet azokhoz a pontokhoz, ahol közelebb jutnak a rejtély megoldásához. Az állomásokon különböző feladatokat kell megoldaniuk, amelyek mind-mind segítenek leleplezni a gyilkost. Az egy-másfél órás Duna-parti séta végére a játékosok felgöngyölíthetik a fiktív gyilkosságot, sőt, a legügyesebbek még jutalmat is kaphatnak. A szórakoztató közösségi nyomozásba bárki bekapcsolódhat, a program ingyenes – adták hírül közleményükben az ötletgazdák.

A Danube Flow – Hív a Duna! című programsorozat célja a Duna értékeinek népszerűsítése és védelme.

“A Duna-menti (sic!) magyar városok többségének lakói nehezen tudják megközelíteni a folyópartot, ezért minden szempontból elvesztették az élő kapcsolatot a Dunával” – állítják a szervezők, akik ezen szeretnének változtatni. Az ötletgazdák tavasztól egészen szeptember 30-ig kulturális, sport, ismeretterjesztő és családi szabadidős programokat szerveznek, hogy az emberek ismét birtokba vegyék a folyó városi szakaszait. A programsorozat március 21-én, a víz világnapja előestéjén közösségi fényfestéssel indult a budapesti Szabadság híd lábánál, majd egy héttel később filmvetítésen mutatták be a Római-part történetét. A Gyilkosság a Duna-parton című interaktív, utcai nyomozás ennek a sorozatnak az újabb állomása. A kitalált bűntényt és a feladatokat a “Mozdulj ki és nyomozz!” játékkal ismertté vált krimiestek.hu csapata dolgozta ki kifejezetten Duna-parti helyszínekre.

A játék angol és magyar nyelven egyaránt zajlik, időtartama nagyjából másfél óra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik