Szórakozás

Még pályázhatnak a külhoni magyar diákok az Ady Endre ösztöndíjra

Még lehet pályázni a külhoni magyar nyelvű oktatásban részt vevő, kiemelkedően tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű diákoknak hirdetett Ady Endre-ösztöndíjra.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Wekerle Sándor Alapkezelő által meghirdetett pályázatra a határon túli magyar nyelvű oktatásban részt vevő, magyar nemzetiségű, 6-13. évfolyamon (alapfokú iskolában vagy középiskolában) tanulók jelentkezhetnek. Pályázatot kizárólag olyan diák nyújthat be, akinek kimagasló a tanulmányi eredménye és szociálisan hátrányos helyzetű.

A cél, hogy pénzügyi segítséget nyújtsanak a határon túli magyar nyelvű közoktatásban részt vevő, kiemelkedően tehetséges tanulóknak, akik a támogatás révén zavartalanabbul folytathatják tanulmányaikat.

A keretösszegből várhatóan háromszáz diák kaphat segítséget, a támogatást várhatóan május 15. és június 30. között folyósítják.

A pályázattal kapcsolatos részletes információk a www.szmpsz.sk vagy a www.wekerle.gov.hu honlapon olvashatók.

Ajánlott videó

A férfiasság válsága régi mantra, már az ókoriak is a férfivirtus hanyatlásáról beszéltek. Tevesz László történész a természeti népek beavatási rítusaitól a Pál utcai grundon át a punkig és a Harcosok klubjáig húz ívet, hogy aztán maga is csak hiányt találjon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.