Szórakozás

Még pályázhatnak a külhoni magyar diákok az Ady Endre ösztöndíjra

Németh D. László

2012. 04. 06. 09:17

Még lehet pályázni a külhoni magyar nyelvű oktatásban részt vevő, kiemelkedően tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű diákoknak hirdetett Ady Endre-ösztöndíjra.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Wekerle Sándor Alapkezelő által meghirdetett pályázatra a határon túli magyar nyelvű oktatásban részt vevő, magyar nemzetiségű, 6-13. évfolyamon (alapfokú iskolában vagy középiskolában) tanulók jelentkezhetnek. Pályázatot kizárólag olyan diák nyújthat be, akinek kimagasló a tanulmányi eredménye és szociálisan hátrányos helyzetű.

A cél, hogy pénzügyi segítséget nyújtsanak a határon túli magyar nyelvű közoktatásban részt vevő, kiemelkedően tehetséges tanulóknak, akik a támogatás révén zavartalanabbul folytathatják tanulmányaikat.

A keretösszegből várhatóan háromszáz diák kaphat segítséget, a támogatást várhatóan május 15. és június 30. között folyósítják.

A pályázattal kapcsolatos részletes információk a www.szmpsz.sk vagy a www.wekerle.gov.hu honlapon olvashatók.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Balatonfenyves, 2014. június 13.
Gardatetemek a Balaton partján, Balatonfenyvesnél 2014. június 13-án. Az elmúlt napokban mintegy 20 ezer gardatetemet gyűjtöttek be a Balatonnál, a halpusztulás oka egyelőre ismeretlen.
MTI Fotó: Varga György

Temetővé válhat a Balaton egy időre

Andratx, 2018. június 11.
Villámok cikáznak az égbolton a Baleár-szigeteken fekvő Andratx felett 2018. június 11-én. (MTI/EPA/Cati Cladera)

Időjárás: egyre nagyobb veszélybe kerülünk

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.