Szórakozás

Megdobta kővel, majd öngyilkos akart lenni

Egy szomszédját kődarabbal megdobó nő öngyilkosságát akadályozták meg a makói rendőrök szerdán délelőtt.

Az eset a szomszédok összeszólalkozásával kezdődött – mondta el a Szeged24 kérdésére Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Egy helybéli lakos kívánt kihajtani garázsából, amikor szomszédja, egy 51 éves nő az utcán tartózkodva hangosan szidalmazni kezdte őt. A kocsiban tolató sofőr mellé érve a nyitott ablakon át benyúlva tarkón ütötte őt, miközben szórta tovább a szitkokat. A volán mögött ülő férfi erre kiszállt a járműből hogy kérdőre vonja az asszonyt, de akkorra már repült a kő feléje, akinek annyi lélekjelenléte még volt, hogy gyorsan lehúzza a fejét, ám így is homlokon találta az, amitől meg is szédült, és a bőre is felrepedt. Azonnal értesítette a rendőrséget. A kő 8 napon belüli sérülést okozott.

A rendőrök a helyszínre siettek, hogy a garázda asszonyt előállítsák, ám ő bezárkózott az egyik szobába, és öngyilkossággal fenyegetőzött. Mivel az otthon tartózkodó hozzátartozója a rendőrök kérdésére elmondta, hogy a nőnek korábban már több öngyilkossági kísérlete is volt, és hogy szív és idegnyugtató gyógyszereket is szed, így a rendőrök – tartva attól, hogy fenyegetőzését be is váltja – benyomták a szoba ajtaját. Amikor a helyiségbe jutottak, őket a gyógyszereket szájába kapkodó nő látványa fogadta, amint épp üdítőt akar rá inni. Azonnal kivették kezéből az üveget, és egyikük tarkójánál az asszony fejét előre nyomta, ezzel megakadályozva, hogy a szájában lévő pirulákat lenyelje. Szájüregébe nyúlva mintegy 20 szem nyugtatót sikerült kiszedniük onnan.

A nőt a rendőrök a gyógyszerek bevétele miatt orvosi kivizsgálásra kórházba, majd pedig a pszichiátriára szállították.

Kezelését követően útja a Makói Rendőrkapitányságra vezetett, ahol garázdaság és könnyű testi sértés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik