Szórakozás

Gubík Ágit és Tóth Esztert is bőrig áztatták a locsolók

Németh D. László
Németh D. László

2012. 04. 05. 16:40

Piros tojás, főtt sonka és az elmaradhatatlan locsolkodás.

A Húsvét ünnepéhez kapcsolódó hagyományok közül utóbbiból Gubík Áginak és Tóth Eszternek is bőven kijutott, és Hujber Ferenc sem sajnálta a vödör hideg vizet a lányoktól.

A hagyományőrző családokban nemcsak a piros tojások és finom ételek kerülnek elő Húsvétkor, hanem bizony a vizesvödrök is szerepet kapnak, hiszen a lányos házaknál nem maradhat el a nagy locsolkodás. Hujber Ferencnek ma már inkább kisfiáról szól az ünnep, de kissrácként ő is jócskán kivette részét a vizes mókából.

„Kiskoromban rendszeresen jártam locsolkodni, amit nagyon élveztem, mert nagy volt a család és a legtöbb unokatestvéremmel ilyenkor találkoztam. Ahogy felnőttünk sajnos elmúlt ez a hagyomány. Most már csak Noel miatt tartjuk a Húsvétot, akinek mindig elrejtünk tojásokat, amiket boldogan szokott keresgélni” – mesélte Hujber Ferenc.

A Hacktionben a férfi szíveket egy pillanat alatt megdobogtató matematikust alakító, Tóth Esztert már lánykorában is ostromolták a fiúk. A Húsvét remek alkalom lehetett volna az udvarlásra, csakhogy édesapja még ideje korán közbeavatkozott.

„Amikor kislány voltam apukám nagyon cselesen Húsvét hétfőn kikötötte a csengőt, így esélye sem volt a locsolkodóknak bejutni. Ennek köszönhetően életemben csak egyszer voltam igazán meglocsolva, már felnőttként, mikor Húsvét reggel gyanútlanul kisétáltam a teraszra, ahol a barátom egy hatalmas szódásszifonnal teljesen eláztatott –árulta el nevetve Tóth Eszter.

Eszterrel ellentétben Gubík Ági sosem úszta meg szárazon az ünnepet: ismerősei rendszeresen tetőtől-talpig eláztatták a gyönyörű színésznőt.

„Egy szlovákiai kis faluban töltöttem a gyermekkorom, ahol számos húsvéti szokást tartottunk, mint például a locsolkodás, amit minden fiú véresen komolyan vett. Külön koreográfiája volt, hogy ki fogja le a lányt, ki teszi be a zuhany alá, vagy éppen ki fogja az ajtót. Akkoriban nagyon idegesített, de visszagondolva kellemes emlék az első udvarlások korszakából, hiszen mindig azok a srácok jöttek locsolni, akiknek tetszettünk. Mi pedig nemcsak piros tojást adtunk nekik, hanem zsebkendőt és egy szál virágot is, így az egész mulatságnak volt egyfajta kacérkodós hangulata” – mesélte pajkos mosollyal arcán Gubík Ági.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A video grab from footage broadcast by the UK Parliament's Parliamentary Recording Unit (PRU) shows Britain's Prime Minister Theresa May as she speaks in the House of Commons in London on January 15, 2019, before MPs vote on the government's Brexit deal. - Parliament is to finally vote today on whether to support or vote against the agreement struck between Prime Minister Theresa May's government and the European Union. (Photo by HO / PRU / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / PRU " - NO USE FOR ENTERTAINMENT, SATIRICAL, MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.