Szórakozás

Gubík Ágit és Tóth Esztert is bőrig áztatták a locsolók

Piros tojás, főtt sonka és az elmaradhatatlan locsolkodás.

A Húsvét ünnepéhez kapcsolódó hagyományok közül utóbbiból Gubík Áginak és Tóth Eszternek is bőven kijutott, és Hujber Ferenc sem sajnálta a vödör hideg vizet a lányoktól.

A hagyományőrző családokban nemcsak a piros tojások és finom ételek kerülnek elő Húsvétkor, hanem bizony a vizesvödrök is szerepet kapnak, hiszen a lányos házaknál nem maradhat el a nagy locsolkodás. Hujber Ferencnek ma már inkább kisfiáról szól az ünnep, de kissrácként ő is jócskán kivette részét a vizes mókából.

„Kiskoromban rendszeresen jártam locsolkodni, amit nagyon élveztem, mert nagy volt a család és a legtöbb unokatestvéremmel ilyenkor találkoztam. Ahogy felnőttünk sajnos elmúlt ez a hagyomány. Most már csak Noel miatt tartjuk a Húsvétot, akinek mindig elrejtünk tojásokat, amiket boldogan szokott keresgélni” – mesélte Hujber Ferenc.

A Hacktionben a férfi szíveket egy pillanat alatt megdobogtató matematikust alakító, Tóth Esztert már lánykorában is ostromolták a fiúk. A Húsvét remek alkalom lehetett volna az udvarlásra, csakhogy édesapja még ideje korán közbeavatkozott.

„Amikor kislány voltam apukám nagyon cselesen Húsvét hétfőn kikötötte a csengőt, így esélye sem volt a locsolkodóknak bejutni. Ennek köszönhetően életemben csak egyszer voltam igazán meglocsolva, már felnőttként, mikor Húsvét reggel gyanútlanul kisétáltam a teraszra, ahol a barátom egy hatalmas szódásszifonnal teljesen eláztatott –árulta el nevetve Tóth Eszter.

Eszterrel ellentétben Gubík Ági sosem úszta meg szárazon az ünnepet: ismerősei rendszeresen tetőtől-talpig eláztatták a gyönyörű színésznőt.

„Egy szlovákiai kis faluban töltöttem a gyermekkorom, ahol számos húsvéti szokást tartottunk, mint például a locsolkodás, amit minden fiú véresen komolyan vett. Külön koreográfiája volt, hogy ki fogja le a lányt, ki teszi be a zuhany alá, vagy éppen ki fogja az ajtót. Akkoriban nagyon idegesített, de visszagondolva kellemes emlék az első udvarlások korszakából, hiszen mindig azok a srácok jöttek locsolni, akiknek tetszettünk. Mi pedig nemcsak piros tojást adtunk nekik, hanem zsebkendőt és egy szál virágot is, így az egész mulatságnak volt egyfajta kacérkodós hangulata” – mesélte pajkos mosollyal arcán Gubík Ági.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik