Szórakozás

Ingyenes programkalauz mobilon

Ingyenes budapesti és országos programkalauzt tesz elérhetővé okostelefonokon az EST Média és a Vodafone Magyarország.

Pankotai Csaba, az EST MEDIA Nyrt. vezérigazgatója kedden újságíróknak elmondta, a szolgáltatást azért indítják, mert úgy gondolják, ez a jövő, illetve részben a jelen, és a hagyományos formák mellett egyre inkább a mobiltelefonra terjed át a programkeresés is. Szabó Béla, a Vodafone márkaigazgatója hozzátette, hogy az okostelefonok esetében az első öt használt funkció egyike már ma is a programkeresés.

A mobilEST minden mobil-előfizető számára ingyenes, de a Vodafone előfizetők többletszolgáltatásokat és plusztartalmat kapnak. A térképszolgáltatással is ellátott keresővel programcsomagok állíthatók össze, és az eseményekhez akciós ajánlatok kapcsolódnak. Pankotai Csaba elmondta, a szolgáltatást a hozzá kapcsolódó reklámokból finanszírozzák. Kérdésekre válaszolva a vezérigazgató elmondta, a fejlesztés több országban folyt, például a cég bolgár leányvállalatánál, és nagyságrendje százezer eurós.

Arra a kérdésre, hogy mekkora értékű reklám kell a nullszaldós magyarországi működtetéshez, számszerű választ nem adott. A két cég a kizárólagos együttműködést egy évre kötötte, és fél év után végzik el az első értékeléseket. A szolgáltatás egyelőre androidos és iPhone telefonokon érhető el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik