Szórakozás

Búcsúzik a Pannon Várszínház

Nagy Zoltán

2012. 04. 03. 15:59

Előadássorozattal búcsúzik eddigi játszóhelyétől, az átépítés előtt álló volt Séd Filmszínháztól a veszprémi székhelyű Pannon Várszínház: a társulat április 13. és 29. között az elmúlt évadok legsikeresebb nyolc előadásából összeállított repertoárral teszi különlegessé az ideiglenes elválást.

Mint azt Vándorfi László, a teátrum igazgatója keddi sajtótájékoztatóján elmondta, egy évtized után vesznek búcsút a moziépülettől, amelyben a nagyjából egy évig zajló átalakítással konferencia- és hangversenytermet hoznak létre, illetve más kulturális rendezvényekre is alkalmas helyiségeket alakítanak.
A megújuló ház a Hangvilla nevet kapja majd, és a Pannon Várszínház állandó bérlője lesz. A már megkötött szerződésük szerint a társulat a hagyományos kőszínházi szezon 10 hónapjából 103 játéknapra kapja meg a nagyszínház termét. Az év összes napjára biztosított lesz a kamara-előadások megtartására is alkalmas, önálló színpaddal rendelkező próbaterem a hozzá kapcsolódó öltözőkkel – hangsúlyozta Vándorfi László, hozzátéve, hogy a nézőtér a felújítást követően a jelenlegi 469 helyett legalább 500 férőhelyes lesz, a tervek szerint zenekari árkot és karzatot is kialakítanak benne.
Elárulta, hogy a 2013/14-es évadban ünnepi bemutatókkal készülnek majd a Hangvilla megnyitására, amely korszerű fény-, hang-, és színpadtechnikát kap, és összművészeti produkciók megtartására is alkalmas lesz.
Vándorfi László kiemelte, hogy az épületet búcsúztató sorozatban április 13-án a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című darabbal várják a közönséget – ez volt a teátrum első bemutatója az egykori Séd Moziban. Ugyanezen a napon kiállítás nyílik a mozi jelenét, múltját és jövőjét megelevenítő alkotásokból. Április 15-én, vasárnap A miniszter félrelép című vígjátékot mutatják be.
A következő hétvégén csütörtöktől vasárnapig a Virágot Algeronnak, a Fekete Péter, a Made in Hungária, és a Muzsika hangja című előadások követik egymást. A Séd-búcsúztató fesztivál két musicallel zárul: április 28-án az Omega: Égi vándor, 29-én pedig A padlás című zenés darabot láthatják az érdeklődők.
A Pannon Várszínház társulata április végén költözik ki a felújítás idejére az épületből, egy évadra a Dimitrov néven ismert Veszprémi Városi Művelődési Központban kaptak helyet.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

This general view taken on August 15, 2018, shows abandoned vehicles on the Morandi motorway bridge after a section collapsed in the north-western Italian city of Genoa. 
At least 30 people were killed on August 14, when the giant motorway bridge collapsed in Genoa in northwestern Italy. The collapse, which saw a vast stretch of the A10 freeway tumble on to railway lines in the northern port city, was the deadliest bridge failure in Italy for years, and the country's deputy transport minister warned the death toll could climb further. / AFP PHOTO / Piero CRUCIATTI / AFP / Piero CRUCIATTI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.