Szórakozás

Fémtolvajok égették le a nádast

Fémet akart gyűjteni, ezért gyújtott tüzet a nádasban az a két diák, akikkel szemben rongálás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Csongrádi Rendőrkapitányság.

Vasárnap, a késő délutáni órákban érkezett a bejelentés a tűzoltókól, miszerint Csongrádon a bányató partján lévő nádas kigyulladt és a tűz az erős szél hatására átterjedt a közelben lévő bútorgyárra is – tájékoztatta a Szeged24-et Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A csongrádi rendőrök nem sokkal később elfogták a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható két helyi diákot. Kihallgatásuk során egyikük elmondta az egyenruhásoknak, hogy néhány fémdobozt akartak gyűjteni, mivel azonban a nád túl magas volt, úgy döntöttek, leégetik azt. A megszerzett zsákmányból mindössze 1500 Ft készpénzt kaptak, amelyet édességre költöttek az egyik szentesi hipermarketben. A fiúk cselekményükkel mintegy 50. 000 Ft értékű kárt okoztak. Tettüket nagyon megbánták, és elmondták, hogy soha többet nem csinálnak ilyet.

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja, hogy közveszély okozás fennált -e.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik