Szórakozás

Bolondok napi felvonulást tartanak a bohócdoktorok Győrben

Kerékpározókat és nevetni vágyókat várnak biciklis felvonulásukra a bohócdoktorok április 1-jén vasárnap, bolondok napján.

Huszonhat vidám biciklis bohócdoktor kerekezik végig az Andrássy úton, az Erzsébet tértől a Hősök teréig és vissza. Török Piroska az alapítvány program menedzsere az MTI-nek elmondta: az alapítvány tizenötödik születésnapja alkalmából tavaly már szerveztek egy felvonulást április 1-jén. “Ez olyan jól sikerült, hogy úgy döntöttünk, az eseményt hagyománnyá tesszük, idén ismét végig biciklizünk az Andrássy úton. A megmozdulással a vidámságra, a bolondozásra szeretnénk felhívni a figyelmet.

A bohócdoktorok színes ruháikban, piros orrukkal és mókás kinézetükkel mindenkit megmosolyogtatnak, akikkel csak találkoznak” – tette hozzá. A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványt 1996-ban alapították, filozófiájuk “a nevetés gyógyít” lett.

Jelenleg tíz gyermekkórházban Budapesten, Győrben, Pécsen, Miskolcon, Nyíregyházán és egy idősotthonban gyógyítják vidámságukkal a betegeket. A bohócdoktorok délután fél háromtól az Erzsébet téri Akváriumnál várják a csatlakozó biciklistákat és a nevetni vágyó érdekelődőket.

Ajánlott videó