Szórakozás

Márton és lányai éremeső a nemzetközi és a magyar pálinkaversenyeken

Összesen 3 arannyal, 4 ezüsttel és 3 bronzéremmel jutalmazták az osztrák és a magyar párlatversenyeken a prémium kategóriás Márton és Lányai pálinkákat.

Az örök győztes Irsai Olivér szőlő, a gurulós málna és a szamóca ismét kiemelkedő sikert aratott.

Az osztrák párlatversenyen 10 ország összesen 190 főzdéjének 1600 mintájából a magyarok 142 érmet hoztak el. A 18 aranyéremből mindössze két pálinka kapott maximális 20 pontot, amely közül az egyik Márton János 2011-es szamócapálinkája volt. Emellett aranyat kapott a málna valamint az Irsai Olivér szőlőpárlat ezüstöt, a cigánymeggy pedig bronzot gyűjtött be.

A Hundeszten 25 kereskedelmi főzdétől 273 minta érkezett be. Ezek közül a Márton és Lányai manufaktúra 1 aranyat, 3 ezüstöt és 2 bronzot gyűjtött be. Aranyat az Irsai Olivér szőlő kapott, ezüstöt nyert a vadkajszi, a szamóca és az érlelt alma, valamint bronzot a vilmoskörte és a málna.

Emellett a györkönyi főzde Irsai Olivér szőlőpálinkája megkapta a médiakülöndíjat is, amelyet pálinkaértő közéleti személyiségek ítéltek oda.

Márton János főzőmester összességében nagyon elégedett az eredményekkel.

„A hibátlan pálinkáért bronzérmet szoktak ítélni, arany- vagy ezüstérmet csakis átlagon felüli illat- és ízkarakterrel rendelkező pálinkák kapnak. Továbbá a mértékadónak tekintett Destillata osztrák párlatversenyen a 25 magyar résztvevőből az összteljesítményük alapján a főzdék rangsorában a 2. helyet kapta a Márton Pálinkafőzde.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik