Szórakozás

Új gitárossal turnézik a Tankcsapda

A nemrég csatlakozott új gitárossal, Sidlovics Gáborral tavaszi turnéra indul a Tankcsapda, Magyarország egyik legnépszerűbb rockzenekara.

“Nemcsak zenét, akár szövegeket is írhat Sidlovics Gábor, aki a Zanzibárból érkezett. A tankcsapdás hangzás megmarad, de az új tag biztosan alakít rajtunk, hiszen csatlakozásával bennünk is új energiák szabadultak fel” – mondta Lukács László, a debreceni csapat énekes-basszusgitárosa a keddi budapesti sajtótájékoztatón.

A zenekar februárban jelentette be, hogy a 19 év után a Tankcsapdából távozó Molnár Levente “Cseresznye” gitárost Sidlovics váltja. “Nem kérdés, hogy nagyon sikeres éveket éltünk meg együtt, de a zenei elképzelések akkor tudnak működni, ha az emberi oldal is működik” – fogalmazott Lukács László.

Április 5-én Gödöllőn indul az együttes 13 állomásos tavaszi turnéja, amelynek részeként 19-én az új helyre költözött Zöld Pardonban a nyitás nulladik napi rendezvényén is játszanak. A Tankcsapda májusban a zenekarról szóló – DVD-vel kiegészített – könyvet ad ki, ez egy fotóalbum lesz, amely az elmúlt tizenkét évből válogat, a DVD-n egy 2009-ben rögzített klubkoncert szerepel majd.

Októberre új stúdiólemezt terveznek; egy új dal, az ország mai közérzetével foglalkozó, szókimondó, M.A.F.V. című szám már meghallgatható a neten, klipje pedig megnézhető. “A szám kemény és nyers, azt akartuk megörökíteni benne, amit nagyon sokan érzünk mostanában. A készülő lemezen nem mindegyik dal lesz ilyen, ha egy szóban kellene jellemezni a formálódó anyagot, az energikus szót használnám” – jegyezte meg Lukács. Fejes Tamás dobos hozzátette: egyfajta best of album várható, olyan értelemben, hogy a Tankcsapda kemény és lágy oldala is jelen lesz az új szerzeményekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik