Szórakozás

Trükkös tolvajok Csongrádon: pénzt csaltak ki egy 91 éves bácsitól

Az áramszolgáltató munkatársának kiadva magát jutott be egy 91 éves bácsihoz egy férfi Csongrádon, majd elvitte az idős ember megtakarított pénzét.

Szombaton csöngetett be a 91 éves, egyedül élő bácsihoz egy középkorú férfi, aki azt mondta, hogy az áramszolgáltató munkatársa és mivel az idős embernek túlfogyasztása van, pénzt hozott vissza neki – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A bácsi beengedte a lakásba az álleolvasót, aki ezután több konnektort is megvizsgált. Végül közölte, hogy 16 ezer forint jár vissza, kéri, hogy a bácsi a nála lévő 20 ezer forintosból adjon vissza. Amikor az idős férfi elővette a megtakarított pénzét, akkor észlelte, hogy a leolvasónak társa is van. Ez már gyanús lett és kérte, hogy mutassanak igazolványt. Egy sárga lapot meg is lebegtettek a férfi előtt, majd sietősen távoztak. Ezután vette észre a sértett, hogy amíg nem figyelt, meglovasították az összes pénzét.

A Csongrádi Rendőrkapitányság lopás miatt indított büntetőeljárást. A helyszíni szemle és az adatgyűjtés során beszerzett adatok alapján a nyomozók néhány órán belül elfogtak egy 40 éves helybeli férfit, aki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. Társát még keresik a rendőrök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik