Szórakozás

Tekintélyes nők a világ minden tájáról

Az amerikai Forbes magazin 2011-es listája szerinti első három helyezettel ismerkedünk meg kicsit jobban.

Minden sikeres férfi mögött áll egy nő – tartja a mondás. Mi van akkor, ha ez a nő sikeresebb lesz, mint az ura? Az alábbi asszonyok biztosan sokat tudnának erről mesélni.

Angela Merkel

Németország első női kancellárja. Először 2005-ben szerezte meg ez a címet, majd 2009-ben újraválasztották. Merkel végzettségét tekintve fizikus. Jelenleg második házasságában él Joachim Sauerrel, előtte peditg Ulrich Merkel felesége volt. 2007-ben a Times az Év emberének választotta meg.

Hillary Clinton

Jelenleg az Egyesült Államok külügyminisztere. A világ azonban 1993-ban ismerte meg nevét, mikor is az USA elnökének felesége, vagyis az államok First Ladyje volt. Hillary akkor is kitartott férje mellett, mikor elnökségének második ciklusában szex botrányba keveredett a Fehér Ház egyik gyakornokával Monica Lewinksyvel. Azóta már kinőtte a First Lady titulust, a 2008-as elnök-előválasztások egyik esélyes demokrata jelöltje volt. Hillary az emberi jogok végelmének egyik élharcosa, ezen belül is kiemelten foglalkozik a nők egyenlőségének kérdésével és a gyermekvédelemmel.

Dilma Rousseff

Brazília 36. elnöke a bolgár származású politikus. A latin-amerikai ország első női vezetője. Országában köztiszteletnek örvend, a korrupció elleni harci miatt különösen jó a megítélése, Rousseff egykoron gerillaként harcolt a katonai diktatúra ellen. Végzettségét tekintve közgazdász. Egy lánygyermek, Paula édesanyja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik